Europese Autoriteit voor voedselveiligheid selecteert Unisys consortium voor IT-diensten en ondersteuning

Consortium ondersteunt IT-activiteiten van de EFSA en de levering van wetenschappelijk voedseladvies voor de bescherming van Europese consumenten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 30 maart 2015 14:29 uur

Unisys Corporation kondigt vandaag aan dat haar dochterondernemingen in België en Italië als onderdeel van een consortium een contract ter waarde van meerdere miljoenen euro’s hebben gesloten voor de levering van IT-diensten en ondersteuning aan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), het EU-orgaan dat de risico’s voor de voedselketen in het belang van de voedselveiligheid beoordeelt. Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar met de mogelijkheid tot verlenging voor nog eens drie jaar.

Het consortium, dat bestaat uit Unisys Italië, Unisys België en MAPS Spa, zal met de EFSA samenwerken aan het moderniseren van de infrastructuur en de applicaties. Men zal beginnen met een analyse van de huidige IT-behoeften van de EFSA en het consortium zal de technologie leveren om de communicatie en transparantie voor haar stakeholders – zoals consumentenorganisaties en niet-overheidsorganisaties – te verbeteren en aan de toekomstige behoeften van de organisatie tegemoet te komen.

Het consortium zal ook een reeks diensten voor eindgebruikers aan de ongeveer 470 medewerkers van de EFSA aanbieden, waaronder IT service management, servicedesk en desk-side ondersteuning bij de dagelijkse werkzaamheden en de oplevering van onafhankelijk wetenschappelijk advies en communicatie over risico’s voor voedsel in de EU.

Bart Steukers, General Manager bij Unisys Continental Europe: “Wij streven er altijd naar om verder te kijken dan de onmiddellijke uitdagingen van onze klanten en ontwikkelen een IT-strategie die niet alleen betrekking heeft op de huidige eisen, maar ook de schaalbaarheid heeft om hen in de toekomst te ondersteunen. We kijken uit naar de samenwerking met de EFSA om haar infrastructuur te optimaliseren en haar te ondersteunen bij haar missie om de voedselveiligheid in Europa te waarborgen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.