Fortinet bevordert beveiliging voor datacentra met deelname aan het VMware NSX-partner ecosysteem

Fortinet lanceert de nieuwe FortiGate-VMX firewall: biedt hogere beveiligingsgraad voor klanten met flexibele en aanpasbare softwarematige datacentra op basis van VMware

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 4 februari 2015 12:21 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt de deelname bekend aan het VMware NSX-partner ecosysteem. In het streven naar een aanbod van leidende beveiligingsoplossingen voor virtualisatie, onthult Fortinet ook zijn nieuwe FortiGate-VMX firewallappliance. Deze biedt een hogere beveiligingsgraad voor klanten met flexibele en aanpasbare softwarematige datacentra op basis van VMware vSphere en het NSX virtualisatieplatform van VMware.

Beveiliging voor virtuele en fysieke omgevingen
Naarmate het bedrijfsleven meer cloud- en virtuele infrastructuren gebruiken, ontstaan er softwarematige datacentra (Software-defined Data Centers, of SDDC). Dat leidt tot een toenemende behoefte aan een nieuwe aanpak voor systeem- en gegevensbeveiliging binnen dergelijke omgevingen. Met de nieuwe VMX-oplossing van Fortinet kunnen gebruikers van VMware vSphere en VMware NSX de onderscheidende aanpak van Fortinet voor beveiliging, die de combinatie netwerkbeveiliging en naadloos gecentraliseerd beheer automatiseert, inzetten in zowel fysieke als virtuele domeinen.

FortiGate-VMX beveiligt datacentra in transitie
De huidige datacentra maken een snel veranderingsproces door als reactie op de cloud, big data, software- en infrastructure-as-a-service. Softwarematige netwerken en softwarematige datacentra resulteren in dynamische omgevingen. Deze zorgen voor een nieuwe manier waarop netwerkdiensten geleverd worden.
Veel datacentra zijn hardwarematige zo ingericht dat ze alleen de ‘noord-zuid’-verkeerstromen in het fysieke netwerk zien. Omgekeerd verlaat het verkeer binnen VM (de ‘oost-west’-verkeersstromen) de virtuele switch in de virtuele host niet, en netwerkvirtualisatie en softwarematige architecturen verhogen het volume aan virtueel verkeer nog verder. Om deze uitdagingen aan te gaan, werkt de VMX-oplossing van Fortinet samen met de virtualisatieoplossingen van VMware in het SDDC, en voorziet daarmee in API-integratie die klanten meer zichtbaarheid en controle geeft over het virtuele netwerkverkeer ongeacht de netwerktopologie. Samenwerking met het platform van VMware maakt bovendien automatische bescherming mogelijk voor nieuwe werkzaamheden.

Enkele belangrijke functies van de FortiGate-VMX zijn:
o Werkt nu al samen met VMware vSphere en de vCloud Suite
o Werkt op termijn samen met VMware NSX
o Gecentraliseerd beheer voor alle FortiGate-VMX beveiligingsappliances
o Inzicht in al het virtuele netwerkverkeer van vSphere
o Automatische installatie en flexibele configuratie van FortiGate-VMX op de nieuwe ESXi hosts
o Onmiddellijke bescherming voor nieuwe VM-werkzaamheden
o Objectgebaseerde beveiligingsregels die het VMs volgen bij veranderingen in IP- of MAC-adressen

Beschikbaarheid
Fortinet is een trotse Silver-sponsor van de VMware Partner Exchange 2015. Bezoek Moscone West standnummer 701 voor meer informatie over en het testen van de FortiGate-VMX. De FortiGate-VMX firewallappliance is beschikbaar vanaf maart 2015.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!