Fortinet introduceert beveiligingsplatform en partner ecosysteem voor de bescherming van de cloud en SDN-omgevingen

Groot aantal partners, zoals HP, Ixia, PLUMgrid, Pluribus Networks, Extreme Networks en NTT werkt samen met Fortinet aan de opmars van SDN-beveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 9 september 2015 09:48 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt vandaag het nieuwe Software-Defined Network Security (SDNS)-platform aan, het eerste van zijn soort in de markt, dat door integratie geavanceerde bescherming biedt voor moderne, flexibele datacenteromgevingen. Het nieuwe platform voorziet in een heldere visie waarmee actie genomen kan worden om het datacenter te beveiligen. Tegelijkertijd is dit een zeer uitbreidbaar platform doordat integratie mogelijk is met infrastructuren van technologiepartners, zoals HP, Ixia, PLUMgrid, Pluribus Networks, Extreme Networks en NTT. SDN-beveiliging staat voor een nieuwe aanpak van geavanceerde cyberbeveiliging nu datacentra sterk veranderen door de introductie van virtualisatie, cloud computing en nu Software-Defined Networking.

“De beveiligingsmaatregelen voor informatie zijn vaak te rigide en statisch om de snel veranderende behoefte van digitaal zakendoen te ondersteunen en de effectieve bescherming te bieden nu cyberdreigingen zich snel aanpassen,” schreef Neil MacDonald, vicepresident en gerenommeerd analist bij Gartner Research. “Leveranciers van beveiligingsoplossingen verschuiven steeds meer van beleidsbeheer vanuit individuele hardwarecomponenten naar een omgeving van op software gebaseerd beheer vanwege de flexibiliteit in het specificeren van beveiligingsbeleid, ongeacht de locatie.”

Innovatie in cybersecurity binnen de hele netwerkarchitectuur
Het nieuwe SDN-beveiligingsplatform van Fortinet is een voorbeeld van de innovatie die het bedrijf introduceert in alle belangrijke lagen van de netwerkarchitectuur:

  • De gegevenslaag – het inbouwen van beveiligingsfuncties uit vaste hardwaredozen in logische instanties die schaalbaar en diep verankerd kunnen worden in de gevirtualiseerde switchingstructuur en in losse netwerkstromen.
  • De controlelaag – het ontwerp en de automatisering van een elastisch beveiligingsbeleid voorkomt gaten in beveiliging en in het naleven van wet- en regelgeving binnen flexibele, dynamische omgevingen.
  • De beheerslaag – een ‘enkelvoudig zicht’ op beveiligingsbeleid en incidenten binnen alle fysieke en virtuele appliances, private en publieke clouds, en de volledige geconvergeerde infrastructuur, zorgt voor een consequente en conforme staat van beveiliging.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Het is onwaarschijnlijk dat één bepaald SDN-platform de standaard wordt voor bedrijven en klanten van dienstverleners. Daarom hebben we een ecosysteem ontwikkeld dat de verschillende SDN-platformen ondersteunt via eigendomsrechtelijke en open Application Programming Interfaces (API’s). Daarvoor zijn schaalbare beveiligingsmodules die op het juiste moment ingezet kunnen worden op ontwerpniveau essentieel.”

De activiteiten van Fortinet op het gebied van SDN begonnen ruim vijf jaar geleden met de eerste FortiGate-VM virtuele appliances. Deze waren ontworpen voor het beveiligen van gevirtualiseerde en geconsolideerde datacentra. Deze activiteiten zijn sindsdien uitgebreid, hand in hand met de continue transformatie van de datacentra, en dat leidde onder meer tot recente mijlpalen zoals de nieuwe beveiligingsappliances van Fortinet die Microsoft Azure ondersteunen; deelname aan het AllianceOne-programma van HP voor het leveren van vooraf geïntegreerde oplossingen; optimaliseren van beveiliging voor het SDN-portfolio van HP; integratie met de application-centric infrastructure (ACI) van Cisco, en netwerkbeveiliging voor VMware vSphere en klanten van SDDC.

Eisen van datacentra leiden tot uitbreiding van het partner ecosysteem van Fortinet
Binnen de strategie voor datacentra werkt Fortinet nauw samen met een groot en groeiend aantal partners om beveiliging strak te integreren in hun belangrijkste platformen. Daartoe behoren onder meer SDN-controllers, ontwerpomgevingen, hypervisors, cloudbeheer, beveiligingsbeheer en analyses. Fortinet werkt op dit moment samen met meer dan 20 technologiepartners om bescherming tegen cyberdreigingen te waarborgen met de geavanceerde SDN-beveiliging van Fortinet.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.