Fortinet introduceert beveiligingsplatform en partner ecosysteem voor de bescherming van de cloud en SDN-omgevingen

Groot aantal partners, zoals HP, Ixia, PLUMgrid, Pluribus Networks, Extreme Networks en NTT werkt samen met Fortinet aan de opmars van SDN-beveiliging

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 9 september 2015 09:48 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt vandaag het nieuwe Software-Defined Network Security (SDNS)-platform aan, het eerste van zijn soort in de markt, dat door integratie geavanceerde bescherming biedt voor moderne, flexibele datacenteromgevingen. Het nieuwe platform voorziet in een heldere visie waarmee actie genomen kan worden om het datacenter te beveiligen. Tegelijkertijd is dit een zeer uitbreidbaar platform doordat integratie mogelijk is met infrastructuren van technologiepartners, zoals HP, Ixia, PLUMgrid, Pluribus Networks, Extreme Networks en NTT. SDN-beveiliging staat voor een nieuwe aanpak van geavanceerde cyberbeveiliging nu datacentra sterk veranderen door de introductie van virtualisatie, cloud computing en nu Software-Defined Networking.

“De beveiligingsmaatregelen voor informatie zijn vaak te rigide en statisch om de snel veranderende behoefte van digitaal zakendoen te ondersteunen en de effectieve bescherming te bieden nu cyberdreigingen zich snel aanpassen,” schreef Neil MacDonald, vicepresident en gerenommeerd analist bij Gartner Research. “Leveranciers van beveiligingsoplossingen verschuiven steeds meer van beleidsbeheer vanuit individuele hardwarecomponenten naar een omgeving van op software gebaseerd beheer vanwege de flexibiliteit in het specificeren van beveiligingsbeleid, ongeacht de locatie.”

Innovatie in cybersecurity binnen de hele netwerkarchitectuur
Het nieuwe SDN-beveiligingsplatform van Fortinet is een voorbeeld van de innovatie die het bedrijf introduceert in alle belangrijke lagen van de netwerkarchitectuur:

  • De gegevenslaag – het inbouwen van beveiligingsfuncties uit vaste hardwaredozen in logische instanties die schaalbaar en diep verankerd kunnen worden in de gevirtualiseerde switchingstructuur en in losse netwerkstromen.
  • De controlelaag – het ontwerp en de automatisering van een elastisch beveiligingsbeleid voorkomt gaten in beveiliging en in het naleven van wet- en regelgeving binnen flexibele, dynamische omgevingen.
  • De beheerslaag – een ‘enkelvoudig zicht’ op beveiligingsbeleid en incidenten binnen alle fysieke en virtuele appliances, private en publieke clouds, en de volledige geconvergeerde infrastructuur, zorgt voor een consequente en conforme staat van beveiliging.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Het is onwaarschijnlijk dat één bepaald SDN-platform de standaard wordt voor bedrijven en klanten van dienstverleners. Daarom hebben we een ecosysteem ontwikkeld dat de verschillende SDN-platformen ondersteunt via eigendomsrechtelijke en open Application Programming Interfaces (API’s). Daarvoor zijn schaalbare beveiligingsmodules die op het juiste moment ingezet kunnen worden op ontwerpniveau essentieel.”

De activiteiten van Fortinet op het gebied van SDN begonnen ruim vijf jaar geleden met de eerste FortiGate-VM virtuele appliances. Deze waren ontworpen voor het beveiligen van gevirtualiseerde en geconsolideerde datacentra. Deze activiteiten zijn sindsdien uitgebreid, hand in hand met de continue transformatie van de datacentra, en dat leidde onder meer tot recente mijlpalen zoals de nieuwe beveiligingsappliances van Fortinet die Microsoft Azure ondersteunen; deelname aan het AllianceOne-programma van HP voor het leveren van vooraf geïntegreerde oplossingen; optimaliseren van beveiliging voor het SDN-portfolio van HP; integratie met de application-centric infrastructure (ACI) van Cisco, en netwerkbeveiliging voor VMware vSphere en klanten van SDDC.

Eisen van datacentra leiden tot uitbreiding van het partner ecosysteem van Fortinet
Binnen de strategie voor datacentra werkt Fortinet nauw samen met een groot en groeiend aantal partners om beveiliging strak te integreren in hun belangrijkste platformen. Daartoe behoren onder meer SDN-controllers, ontwerpomgevingen, hypervisors, cloudbeheer, beveiligingsbeheer en analyses. Fortinet werkt op dit moment samen met meer dan 20 technologiepartners om bescherming tegen cyberdreigingen te waarborgen met de geavanceerde SDN-beveiliging van Fortinet.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...