Fortinet lanceert FortiGate-3810D, de eerste firewallappliance voor datacenters met 100GbE interfaces en een doorvoersnelheid van 300+ Gbps

Fortinet en Ixia valideren de 100GbE beveiligingsprestaties van de snelste netwerken ter wereld voor de Internet2-gemeenschap

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 21 oktober 2014 13:42 uur

Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldleider op het gebied van high-performance netwerkbeveiliging, zet een nieuwe standaard voor de beveiliging van grootschalige ondernemingen en telecombedrijven met de lancering van de FortiGate-3810D, de eerste en enige firewallappliance met 100GbE interfaces en een doorvoersnelheid van 300+ Gbps. Hiermee voldoet Fortinet aan de steeds strengere eisen voor prestaties en snelle verbindingen van next generation datacentra. Dankzij de FortiASIC netwerkprocessor 6, een oplossing die tot nog toe alleen mogelijk was met een chassis-gebaseerd systeem, kan dit nu succesvol gerealiseerd worden binnen een indrukwekkende appliance. De FortiGate-3810D is een 3U-appliance die ruimte en energie bespaart en die voorzien is van unieke functies, zoals Virtual Domain en transparante modus, om netwerken te segmenteren zonder ingrijpende aanpassingen in het netwerk.

Next generation datacentra zijn klaar voor de toekomst

Er zijn in het bedrijfsleven veel nieuwe ontwikkelingen gaande, zoals openbare en private cloudinfrastructuren, Internet2, software defined networks (SDN) en platformen voor virtualisatie en mobiliteit. Bedrijven in de grootzakelijke markt passen daarom hun datacentra of campusnetwerken momenteel aan om de hogere snelheden voor deze trends te ondersteunen. Aangezien de afhankelijkheid van deze technologieën voor de dagelijkse gang van zaken toeneemt, bereiden veel organisaties zich voor op hogere netwerksnelheden met 40G/100G poorten. Zo willen zij tegemoet kunnen komen aan de verwachte explosie aan netwerkverkeer en voorbereid zijn op toekomstige uitbreidingen van de infrastructuur, zonder in te leveren op de bestaande prestaties of de activiteiten te verstoren.

De FortiGate-3810D is speciaal ontworpen voor grootschalige datacentra van bedrijven, telecom- en cloudaanbieders. De appliance is voorzien van een schaalbare NP6 ASIC-architectuur die 10x datacentra en 5x Next Generation prestaties levert. De nieuwste FortiASIC netwerkprocessors verdriedubbelen de prestaties van de gangbare reeks hoogwaardige appliances die voorheen alleen mogelijk waren met dure chassisoplossingen. Zij maken tegelijkertijd een einde aan de knelpunten in het netwerkverkeer die vertraging en productiviteitsverlies veroorzaken. De maatwerk ASIC-architectuur verlaagt bovendien het energieverbruik en de totale beheerskosten van de FortiGate-appliances voor netwerkbeveiliging.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Het datacenter had 10 jaar nodig om de overstap te maken van 1G naar 10G. Die overgang werd bemoeilijkt omdat firewalls meestal een knelpunt vormden. De stap naar grotere, next generation datacentra van 100G zal veel sneller gaan. Met de FortiGate-3810D kunnen bedrijven 100G datacentra bouwen zonder zich zorgen te maken over hogesnelheidsverbindingen of doorvoersnelheden van de firewall.”

FortiGate-3810D: de nieuwe standaard in prestaties

De FortiGate-3810D van Fortinet is de enige beveiligingsappliance met een doorvoersnelheid van 300+ Gbps, terwijl het ook voorzien is van 100 GbE interfacepoorten en IPv4 naar IPv6-prestatie pariteit die wordt ingebracht ter ondersteuning van het next-generation ontwerp. Met de verbeterde doorvoersnelheid breekt de FortiGate-3810D alle records die voorheen warden behaald door dure oplossingen – terwijl het voldoet aan de eisen voor hogesnelheidsverbindingen. Dit wordt geboden zonder dat het de complexiteit of kosten toevoegt van een hoogwaardige chassisgebaseerde oplossing die bestaat uit een groot aantal beveiligingsblades.
Daarnaast zorgen flexibele en gebruiksvriendelijke softwareopties voor geavanceerde beveiligingsfuncties zoals intrusion prevention, applicatiebeheer, advanced threat protection en webfiltering, en voorzien daardoor in geïntegreerde beveiliging en extra bescherming.

Valideren van 100GbE beveiliging met Ixia voor de extreme eisen van Internet2

Het Internet2 Consortium, dat geleid wordt door deelnemers uit de Amerikaanse gemeenschap voor onderzoek en educatie, industrie en overheid en met meer dan 60 internationale partnerships, verbindt deelnemers met een geavanceerd glasvezelnetwerk voor het uitrollen van netwerktechnologieën die de toekomst van internet bepalen. Fortinet en Ixia, een bedrijf dat netwerken test, controleert, beschermt en optimaliseert, hebben de handen ineen geslagen om de firewallprestaties van een van de meest veeleisende netwerken ter wereld te valideren.

“100G over Internet2 betekent dat wij nu informatie kunnen versturen waar dat voorheen, bij 10 Gig, niet mogelijk was vanwege de grote dataomvang,” zegt Robert Lau, directeur Information Systems Security van de University of Southern California (USC). “Het beveiligen van Internet2 is essentieel voor USC om te waken voor verlies of diefstal van onvervangbare onderzoeksgegevens, gevoelige gezondheids- en persoonsgegevens en ander waardevol intellectueel kapitaal.”

Tot nog toe konden veel campusnetwerken van universiteiten zelfs met de firewalls voor grootzakelijke omgevingen niet voldoen aan de extreme eisen die de hogesnelheidsverbindingen van Internet2 stellen aan de prestaties. Hierdoor zagen velen zich genoodzaakt om de beveiligingsmaatregelen te omzeilen.
“Wanneer we 100G netwerken zoals Internet2 bouwen en testen ligt de aandacht vaak bij de prestaties,”zegt Fred Kost, vicepresident enterprise marketing bij Ixia. “Maar om de echte testomgeving te realiseren voor het valideren van netwerkprestaties en –beveiliging moeten we de mix van applicatieverkeer en aanvallen op de beveiliging uit de echte realiteit van productienetwerken na kunnen bootsen. Met PerfectStorm, het testplatform van Ixia voor applicaties en beveiliging, kan Fortinet de next-gen firewalls testen en valideren om te waarborgen dat deze 100GbE ondersteunen en de hoogste prestatieniveaus behalen voor hun klanten.”

Beschikbaarheid

De FortiGate-3810D is beschikbaar in het vierde kwartaal van 2014.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.