Fortinet lanceert FortiGate VMX voor datacenters: ontwikkeld in samenwerking met VMware

FortiGate VMX met VMware NSX maakt geautomatiseerde netwerksegmentatie op basis van beleidsregels mogelijk in het datacenter

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2015 11:15 uur

Fortinet, wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt de beschikbaarheid aan van de FortiGate VMX Next-Generation en Internal Segmentation Firewall (NGFW/ISFW). Met de combinatie van de FortiGate VMX en het NSX-platform van VMware voor netwerkvirtualisatie kunnen organisaties geavanceerde internetbeveiliging automatiseren in softwarematige datacenters (Software-Defined Data Centers (SDDC).

Geavanceerde beveiliging voor dynamische datacentra

Fortinet ontwikkelde de FortiGate VMX in samenwerking met VMware zodat het de functionaliteit van het NSX-platform van VMware voor netwerkvirtualisatie volledig kon benutten. Klanten kunnen zodoende de inbreng, implementatie en het beheer van FortiGate VMX automatiseren voor de bescherming tegen bedreigingen binnen hun datacenters.

Beleidsgedreven netwerksegmentatie

Er zijn recent veel inbreuken op beveiliging in het nieuws geweest. Dit laat de noodzaak zien van beveiligingsoplossingen die verder gaan dan de grenzen van de traditionele verdedigingstrategieën. Daarvoor moet het mogelijk zijn netwerken intern te segmenteren, want dat voorkomt de snelle verspreiding van bedreigingen nadat deze eenmaal in het datacenter zijn binnengedrongen. VMware kiest voor de SDDC-benadering voor netwerkbeveiliging en dit maakt segmentatie op microniveau mogelijk. Dit isoleert de communicatie tussen ongerelateerde netwerken, behoudt de controle over de communicatie binnen een netwerk en maakt integratie mogelijk met geavanceerde beveiligingsdiensten zoals de Internal Segmentation Firewalls (ISFW) van Fortinet.

De ingebouwde beveiligingsfuncties van VMware NSX, waartoe onder meer microsegmentatie, gedistribueerde firewalling en geautomatiseerde beveiligingstaken behoren, maken het mogelijk om het netwerkverkeer te segmenteren op basis van beleidsregels. Zo kan Fortinet bescherming bieden tegen bedreigingen op het beheersniveau van horizontale netwerkstromen. Het NSX-platform bestaat uit gedistribueerde diensten, wat de inbreng van de ISFW/NGFW-oplossingen van Fortinet mogelijk maakt met de Network Security Function Virtualization (NSFV)-functie van Fortinet. Een systeem van meerdere gebruikers binnen het gesegmenteerde netwerk is gebaseerd op Virtual Domain (VDOM)-technologie zodat elke gebruiker eigen regels voor beveiligingsbeleid kan toepassen. Dankzij deze fijnmazige aanpak kunnen dienstverleners en grote ondernemingen, per klant of per bedrijfsafdeling, verschillende beveiligingsregels opstellen. Fortinet levert ook beveiligingsappliances met hoge snelheid voor verticaal netwerkverkeer en kan zodoende een volledige oplossing bieden voor datacenters onder één enkel beleidsmodel.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Fortinet werkte nauw samen met VMware om klanten binnen het datacenter te wapenen met hetzelfde niveau van internetbeveiliging dat zij ook op de grenzen van hun netwerk toepassen. FortiGate VMX toont onze betrokkenheid bij het VMware partnerschap en ecosysteem.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...