Fortinet lanceert FortiGate VMX voor datacenters: ontwikkeld in samenwerking met VMware

FortiGate VMX met VMware NSX maakt geautomatiseerde netwerksegmentatie op basis van beleidsregels mogelijk in het datacenter

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2015 11:15 uur

Fortinet, wereldleider op het gebied van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt de beschikbaarheid aan van de FortiGate VMX Next-Generation en Internal Segmentation Firewall (NGFW/ISFW). Met de combinatie van de FortiGate VMX en het NSX-platform van VMware voor netwerkvirtualisatie kunnen organisaties geavanceerde internetbeveiliging automatiseren in softwarematige datacenters (Software-Defined Data Centers (SDDC).

Geavanceerde beveiliging voor dynamische datacentra

Fortinet ontwikkelde de FortiGate VMX in samenwerking met VMware zodat het de functionaliteit van het NSX-platform van VMware voor netwerkvirtualisatie volledig kon benutten. Klanten kunnen zodoende de inbreng, implementatie en het beheer van FortiGate VMX automatiseren voor de bescherming tegen bedreigingen binnen hun datacenters.

Beleidsgedreven netwerksegmentatie

Er zijn recent veel inbreuken op beveiliging in het nieuws geweest. Dit laat de noodzaak zien van beveiligingsoplossingen die verder gaan dan de grenzen van de traditionele verdedigingstrategieën. Daarvoor moet het mogelijk zijn netwerken intern te segmenteren, want dat voorkomt de snelle verspreiding van bedreigingen nadat deze eenmaal in het datacenter zijn binnengedrongen. VMware kiest voor de SDDC-benadering voor netwerkbeveiliging en dit maakt segmentatie op microniveau mogelijk. Dit isoleert de communicatie tussen ongerelateerde netwerken, behoudt de controle over de communicatie binnen een netwerk en maakt integratie mogelijk met geavanceerde beveiligingsdiensten zoals de Internal Segmentation Firewalls (ISFW) van Fortinet.

De ingebouwde beveiligingsfuncties van VMware NSX, waartoe onder meer microsegmentatie, gedistribueerde firewalling en geautomatiseerde beveiligingstaken behoren, maken het mogelijk om het netwerkverkeer te segmenteren op basis van beleidsregels. Zo kan Fortinet bescherming bieden tegen bedreigingen op het beheersniveau van horizontale netwerkstromen. Het NSX-platform bestaat uit gedistribueerde diensten, wat de inbreng van de ISFW/NGFW-oplossingen van Fortinet mogelijk maakt met de Network Security Function Virtualization (NSFV)-functie van Fortinet. Een systeem van meerdere gebruikers binnen het gesegmenteerde netwerk is gebaseerd op Virtual Domain (VDOM)-technologie zodat elke gebruiker eigen regels voor beveiligingsbeleid kan toepassen. Dankzij deze fijnmazige aanpak kunnen dienstverleners en grote ondernemingen, per klant of per bedrijfsafdeling, verschillende beveiligingsregels opstellen. Fortinet levert ook beveiligingsappliances met hoge snelheid voor verticaal netwerkverkeer en kan zodoende een volledige oplossing bieden voor datacenters onder één enkel beleidsmodel.

Theo Schutte, country manager Fortinet Nederland: “Fortinet werkte nauw samen met VMware om klanten binnen het datacenter te wapenen met hetzelfde niveau van internetbeveiliging dat zij ook op de grenzen van hun netwerk toepassen. FortiGate VMX toont onze betrokkenheid bij het VMware partnerschap en ecosysteem.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.