Fortinet opent nieuw Europees cloud-datacenter

De Security-as-a-Service (SaaS)-oplossingen van Fortinet worden nu lokaal in de EU gehost. Door het Europese cloud-datacenter krijgen Europese bedrijven de zekerheid dat gevoelige informatie nooit de EU verlaat, en voldoen hiermee aan wet- en regelgeving.

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fortinet
  • geplaatst op
  • 19 oktober 2016 12:35 uur

Fortinet® (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in krachtig presterende oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft een nieuw Europees FortinetCloud-datacenter geopend in Duitsland. Europese organisaties krijgen daarmee toegang tot het breedste en meest volwassen aanbod van gehoste beveiligingsoplossingen binnen de branche en kunnen erop vertrouwen dat hun gevoelige informatie binnen de grenzen van de EU blijft.

Het Europese cloud-datacenter van Fortinet maakt een einde aan zorgen rond de privacy en databescherming en maakt het eenvoudiger om te voldoen aan de toepasselijke wet- en regelgeving. Bedrijven in de EU kunnen cloud-gebaseerde beveiligingsoplossingen afnemen en profiteren van de uitgebreide bescherming van de Fortinet Security Fabric. Het Europese cloud-datacenter ondersteunt het regionale gebruik van de uitgebreide beveiligingsoplossingen van Fortinet. Het nieuwe datacenter biedt organisaties in de EU de flexibiliteit om het gebruiksmodel te kiezen dat het beste bij hun behoeften aansluit. ICT-afdelingen kunnen profiteren van de beheerefficiëntie van cloud-diensten en de FortiCloud- en FortiSandbox Cloud SaaS-oplossingen inzetten met de zekerheid dat gevoelige informatie nooit de EU verlaat.

Wereldwijde beveiliging, lokale databescherming en privacy

Het beschermen van organisaties tegen het steeds geavanceerdere en exponentieel groeiende bedreigingslandschap vraagt om een geïntegreerde, op samenwerking gebaseerde beveiligingsinfrastructuur met een hoog aanpassingsvermogen. De Security Fabric-aanpak van Fortinet verandert de manier waarop bedrijven over hun beveiliging nadenken. Deze benadering voorziet in een geïntegreerde beveiligingsinfrastructuur die kan worden opgeschaald om de gehele organisatie en alle bedreigingskanalen te omspannen.

Vincent Zeebregts, country manager Fortinet Nederland: “Bedrijven van elke omvang moeten flexibel, lean en schaalbaar zijn om op wereldwijde schaal te kunnen concurreren in de digitale economie. Om deze reden overwegen veel organisaties om over te stappen op cloud-diensten. Zij worden daar echter van weerhouden door zorgen rond de informatiebeveiliging en privacy. Fortinet heeft een nieuw Europees cloud-datacenter geopend om een einde te maken aan deze obstakels. Europese bedrijven kunnen nu een beroep doen op een beveiligingsoplossing die vanuit een cloud in de EU wordt aangeboden en met hun organisatie mee kan groeien.”

Beschikbaarheid

De FortiCloud- en FortiSandbox Cloud-oplossingen van Fortinet die in het Europese datacenter worden gehost zijn per direct beschikbaar.

 Aanvullende informatie

  • De FortiCloud-diensten voor beveilgingsanalyses, bewaking van logbestanden en het inrichten van beveiligingsmechanismen bieden centrale mogelijkheden voor het implementeren, configureren en beheren van FortiGate-, FortiWIFI- en FortiAP-hardware. Organisaties kunnen zich op deze manier optimaal laten beschermen door de Fortinet Security Fabric, van het Internet of Things tot en met de cloud.
  • De FortiGuard FortiSandbox Cloud Service biedt proactieve detectie van, en bescherming tegen geavanceerde, persistente en gerichte aanvallen. De dienst maakt gebruik van real-time bedreigingsinformatie om de beveiligingsmechanismen die deel uitmaken van de Security Fabric proactief aan te passen aan het actuele bedreigingslandschap.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.