Franse cloud hosting-speler IKOULA breidt haar aanbod uit naar Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Ikoula
  • geplaatst op
  • 16 september 2015 16:49 uur

Ikoula, de Franse expert in cloud hosting en winnaar van de EuroCloud Trophy voor “Best Cloud Service Infrastructure”, heeft onlangs haar public cloud-aanbod naar Nederland uitgebreid om een optimale klantenservice te garanderen. Intussen is Ikoula al begonnen met haar verdere expansie. Zo heeft het in de loop van de afgelopen drie maanden nieuwe cloud instances opgezet in Singapore, Florida en Duitsland.

Het bedrijf, dat met twee datacenters al een stevige basis in Frankrijk heeft, versterkt zo haar internationale marktpositie. Klanten van Ikoula kunnen nu kiezen uit verschillende geografische zones voor het hosten van hun instances. Hierdoor kunnen zij dichter bij hun eindgebruikers opereren om sneller toegang te bieden tot toepassingen en te zorgen voor een betere gebruikerservaring.

Bovendien zal Ikoula in de komende weken een wiki creëren: een community website voor het delen van kennis. Deze wiki zal het mogelijk maken om een lijst beschikbaar te stellen met alle informatie over cloud-oplossingen, maar ook technisch advies, tutorials en best practices. De wiki zal in verschillende talen beschikbaar zijn, waaronder het Nederlands.

“In verband met datamanagement en e-commerce wil een aantal Amerikaanse klanten over de hele wereld de beste service bieden”, zegt Jules-Henri Gavetti, medeoprichter van Ikoula. Ikoula heeft ervoor gekozen om te werken met lokale partners, met name telecombedrijven, om te profiteren van de kwaliteit van hun bandbreedte-infrastructuur en servercolocatie.

Als het gaat om service en support van haar klanten is “excellence” de kern van de Ikoula-filosofie. Naast support in verschillende talen, waaronder het Nederlands, zal elke nieuwe klant worden begeleid door een project account manager om de ontwikkeling van projecten gemakkelijker te maken. Met een betere klantbegeleiding in combinatie met een aanbod dat niet onderdoet voor dat van de grote marktspelers, begeeft Ikoula zich op het speelveld van de grote namen.

“Vertrouwen is de sleutel tot succes voor een hosting provider”, aldus Jules-Henri Gavetti, medeoprichter en CEO van Ikoula. “Wij willen de hechte relatie die we hebben met onze klanten goed onderhouden. Onze internationale ontwikkeling stelt ons in staat om betere support te bieden en tegelijkertijd het menselijke karakter, de basis van ons succes, te behouden.”

Dankzij de public cloud kunnen klanten van Ikoula binnen een infrastructuur met SSD-schijven uiterst snel VM’s implementeren (met één muisklik en in minder dan 30 seconden). Vanaf de client interface kunnen niet alleen verschillende instances worden beheerd, maar kan ook het verbruik in real time worden gevolgd (facturering per uur). De Ikoula-cloud is een open technologie, die compatibel is met EC2 en de Docker-containers integreert.

Naast de public cloud is er de private cloud van Ikoula, voor bedrijven die actief zijn in kritische omgevingen. De infrastructuur bevindt zich in een datacenter (DCaaS) en er wordt gefactureerd volgens een model met een vaste prijs voor een betere kostenbeheersing. Gebruikers kunnen op elk moment de ruimte op de public cloud betreden (hybride cloud) voor specifieke handelingen om zo ruimtegebrek te voorkomen. Bovendien biedt Ikoula 24/7-support en klantbegeleiding die heeft geleid tot het succes van de hosting provider.

Met de opening van haar tweede datacenter in Frankrijk was 2014 op het gebied van ontwikkeling een keerpunt voor Ikoula. De kapitaalinjectie van de onderneming Ardian (voorheen Axa Private Equity) heeft bovendien een investering van € 10 miljoen in de internationale strategie mogelijk gemaakt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.