Frost & Sullivan beloont innovatiebeleid datacenter fabrikant Minkels met ‘Entrepreneurial Company of the Year’ Award

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 19 december 2013 13:27 uur

Op basis van een recente analyse van de markt voor Racks en Cabinets is Minkels door Frost & Sullivan bekroond met de 2013 European Frost & Sullivan Award voor ‘Entrepreneurial Company of the Year’.

Minkels heeft volgens Frost & Sullivan een nieuwe technologische standaard gezet met de lancering dit jaar van de Minkels Next-Generation Cold Corridor. Het is een innovatief systeem voor ‘aisle containment’ dat inspeelt op de huidige en toekomstige dynamische eisen van gebruikers in veeleisende datacenter-omgevingen.

Minkels bedient zijn klanten zowel rechtstreeks als via een breed netwerk van internationale distributiepartners, die zorgvuldig worden geselecteerd op basis van hun kennis en expertise op datacentergebied. Na de overname door de grote wereldwijde speler Legrand in 2012 heeft Minkels zijn internationale logistieke en distributiesystemen verder uitgebouwd, en de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf versneld kunnen uitbreiden. Minkels is met succes toegetreden tot nieuwe markten, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten, Rusland en Scandinavië. Het bedrijf heeft ook eigen vestigingen in Frankrijk, België, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Modulariteit en energie-efficiëntie

Een van de belangrijkste redenen voor de sterke groei is de nauwe samenwerking met klanten, waardoor het bedrijf beter in staat is om de wensen uit de markt op te vangen en waardoor het oplossingen kan aanbieden die perfect zijn toegesneden op die wensen. Het bedrijf heeft de diverse productiefaciliteiten, de operationele activiteiten en de logistiek gevestigd op strategische locaties die zo dicht mogelijk in de buurt liggen van de klanten.

“Het Minkels-portfolio rondom datacenters is opgebouwd rond twee kernprincipes: modulariteit en energie-efficiëntie”, zegt branche-analist Gautham Gnanajothi van Frost & Sullivan. “De modulaire opzet van de datacenterproducten zorgt niet alleen voor enorm schaalbare systemen die zich vormen naar de behoeften binnen een datacenteromgeving, maar ook voor een meer klantgerichte aanpak die kan voldoen aan zeer specifieke wensen van opdrachtgevers.”

Er is op de huidige markt een groeiende behoefte aan de integratie van Cold Corridors met row-based technologieën – oftewel, tussen de Racks, waaronder koeling, stroomvoorziening, brandbestrijding en kabelmanagement. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden heeft Minkels de Next-Generation Cold Corridor geïntroduceerd, een zeer flexibel systeem met een hoge mate van modulariteit. Dit zorgt voor sterk verbeterd luchtstroombeheer en is een zeer energiezuinige oplossing; het is een combinatie van geïntegreerde en optionele functies, gevormd naar de wensen van klanten.

Het bedrijf heeft ook twee nieuwe waterkoelingsystemen ontwikkeld voor datacenters (Minkels Varicondition H2O-316 en Minkels Varicondition H2O-650); deze kunnen tussen de racks in worden geplaatst. De Varicondition H2O-316 is bedoeld voor de koeling binnen bedrijven met gedecentraliseerde serverruimtes, terwijl de Varicondition H2O-650 geschikt is voor toepassingen in commerciële datacenters met een hoge dichtheid.

“Optimalisatie van luchtstromen in het datacenter kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen. Daarom heeft de onderzoeksafdeling van Minkels uitgebreide tests uitgevoerd op het gebied van luchtstroombeheer en het weglekken van koele lucht, zowel voor racks als voor Cold Corridors”, zegt Gnanajothi. “Dankzij de resultaten van dit onderzoek profiteren datacenterbeheerders van veel zuiniger energiegebruik in een Cold Corridor-omgeving, wat weer een bijdrage levert aan de realisatie van doelstellingen op het gebied van stroomefficiëntie.”

Frost & Sullivan Best Practices Award

Andere voorbeelden van Minkels’ klantgerichte productinnovaties zijn onder meer de Free Standing Cold Corridor; deze zorgt voor extreme flexibiliteit op het gebied van operationeel beheer en investeringen. Het is een constructie zonder racks, die uitgebreide integratiemogelijkheden biedt voor apparatuur van derden. Het is een ‘pay-as-you-grow’-systeem dat een flinke verlaging betekent van de kapitaalinvesteringen. Minkels heeft ook de Varicondition DX en H2O ontwikkeld, twee energiezuinige koelsystemen op rijenbasis, en serverracks zonder luchtverlies, die zorgen voor luchtdichtheid van de racks en de Cold Corridors.

Ieder jaar reikt Frost & Sullivan de prijs uit aan het bedrijf dat uitzonderlijke prestaties heeft verricht bij het bedenken van een groeistrategie en de degelijke implementatie ervan. De winnaar heeft sterke prestaties geleverd op het gebied van innovatie in producten en technologieën, is toonaangevend geweest in het bieden van meerwaarde aan de klant en is snel geweest met het beantwoorden aan de vraag vanuit de markt. Kort gezegd richt de prijs zich op opkomende spelers in de branche en is de prijs een erkenning van ‘best practices’ die worden gehanteerd met het oog op een krachtige groei in de toekomst.

Frost & Sullivan Best Practices Awards onderscheiden bedrijven in diverse regionale en wereldwijde markten voor buitengewone prestaties en resultaten op het gebied van onder meer vooruitstrevendheid, technologische innovatie, klantenservice en strategische productontwikkeling. Branche-analisten voeren een vergelijking uit van marktpartijen door middel van diepte-interviews, analyses en uitgebreid achtergrondonderzoek om zo de ‘best practices’ in de branche te bepalen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.