Frost & Sullivan prijst Veghelse datacenter fabrikant Minkels met zijn “Free Standing Cold Corridor”

Naast de expertise van Minkels in de datacentermarkt, komt door de samenwerking met Legrand een aanzienlijk concurrentievoordeel tot stand

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 28 mei 2015 13:29 uur

Frost & Sullivan heeft, gebaseerd op een recente marktanalyse aangaande racks en serverkasten, aan Minkels de “European Frost & Sullivan Award 2015” voor nieuwe productinnovatie toegekend – voor Minkels’ in 2014 gelanceerde “Free Standing Cold Corridor”.

Na de introductie in 2006 van het innovatieve Cold Corridor aisle-containmentsysteem om luchtstromen in datacenters te scheiden, kwam Minkels in 2013 met de Next Generation Cold Corridor, een zeer flexibele en modulaire oplossing die een sterk verbeterd luchtstroombeheer en energiezuinigheid biedt. Hierna volgde in 2014 de commerciële introductie van de “Free Standing Cold Corridor”. Een ultra-modulair en kosteneffectief aisle-containmentsysteem, ontworpen om gesloten gangen te creëren, onafhankelijk van IT-racks. Dit betekent dat hierdoor een modulaire opbouw van complete Cold Corridor-systemen mogelijk is zonder toevoeging van racks.

De nieuwste innovatie van Minkels, de Free Standing Cold Corridor, is bedoeld om grote kostenbesparingen te leveren in zowel CAPEX als OPEX,” aldus Gautham Gnanajothi, Senior Industry Analyst bij Frost & Sullivan. “Het modulaire ontwerp van het product, bestaande uit slechts een ondersteunend frame, wandpanelen, dakpanelen en deuren, biedt datacenters een kosteneffectieve ‘pay-as-you-grow’-mogelijkheid.”

Het bedrijf levert ook veel flexibiliteit bij het installeren van racks en andere apparatuur, zoals opslag- en netwerksystemen. Het verwerkt klanteisen direct met slimme “mass-customisation software” , die oplossingen in drie dimensies configureert en vervolgens de oplossingen direct koppelt aan de operationele processen van het bedrijf. Deze configuratietool zorgt ervoor dat klanten wereldwijd profiteren van een uniforme oplossing met gestandaardiseerde modulaire componenten die aangepast zijn aan individuele behoeften.

Minkels heeft een unieke positie in de markt bereikt, gebaseerd op een compleet portfolio met toonaangevende productkwaliteit. Optimalisatieprocessen richten zich naast productkwaliteit tevens op proceskwaliteit en logistieke prestatie. Met Legrand als moederbedrijf beschikt Minkels over alle middelen die nodig zijn om synergieën tussen hen beide te creëren en de dienstverlening wereldwijd uit te breiden.

De fabrieken van het bedrijf zijn in hoge mate geautomatiseerd voor een constante kwaliteit, snelheid en kostenbeheersing. Minkels heeft ook de mogelijkheid om in al zijn vestigingen speciale producten te fabriceren. De “mass-customised” producten worden in de productielocaties in ongeveer dezelfde tijd geproduceerd en met hetzelfde kwaliteitsniveau als de reguliere producten.

Minkels heeft zich strategisch gepositioneerd als datacenter(white space) -specialist dan als fabrikant van racks en serverkasten. Het is in staat geweest om het netwerk van Legrand te benutten om in meer dan 180 landen voet aan de grond te krijgen. Verder integreert Minkels de datacenter-gerelateerde oplossingen van Legrand in zijn eigen portfolio om in een eerder stadium deel te nemen aan nieuwe projecten en beter te reageren op nieuwe en bestaande marktbehoeften.

“In plaats van producten op de markt te pushen, werkt Minkels nauw samen met zijn klanten om met oplossingen te komen die het meest aan hun behoefte voldoen,” volgens Gautham.“Dit schept een sfeer van samenwerking en eigenaarschap, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor zowel het bedrijf als de klanten.”

Bij Minkels begint de klantenservice al meteen bij aanvang van het verkoopproces, tijdens de fase van de oplossingsdefinitie. Met de tool voor productconfiguratie wordt de klantervaring verbeterd en de sterke klantgerichtheid verkort de doorlooptijden.

“Minkels heeft zeer goed werk verricht bij het doorgronden van de klantbehoeften in de branche en het ontwikkelen van een innovatief nieuw product dat tegemoet komt aan die behoeften. De Free Standing Cold Corridor staat garant voor blijvend succes omdat deze inspeelt op de voor klanten belangrijkste punten: kwaliteit, flexibiliteit en betrouwbaarheid,” zegt Krishna Srinivasan, Global President en Managing Partner bij Frost & Sullivan.

Minkels en Legrand hebben een compleet en uiterst robuust portfolio ontwikkeld voor infrastructuuroplossingen voor datacenters, dat waarde toevoegt aan de markt voor racks en serverkasten. De strategische positie in de Legrand groep geeft Minkels talloze voordelen en een grote voorsprong op zijn medespelers in de markt.

Frost & Sullivan reikt deze award elk jaar uit aan het bedrijf dat toonaangevende technologie toepast om innovatieve elementen te ontwikkelen in een product. De award is een erkenning van de waardetoevoegende eigenschappen/voordelen van het product en de verhoogde ROI wat weer leidt tot een betere acquisitie van klanten en marktpenetratie.

De Frost & Sullivan Best Practices Awards zijn een erkenning voor bedrijven in uiteenlopende regionale en wereldmarkten voor uitstekende resultaten en superieure prestaties op gebieden als leiderschap, technologische innovatie, klantenservice en strategische productontwikkeling. Branche-analisten vergelijken marktdeelnemers en meten prestaties door diepte-interviews, analyse en uitgebreid secundair onderzoek om beste praktijken in de branche vast te leggen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.