Fundaments en Greenclouds sluiten contract samenwerking cloudlevering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fundaments
  • geplaatst op
  • 3 november 2014 09:54 uur

Fundaments, aanbieder van hoogwaardige Infrastructure as a Service (IaaS) diensten en Greenclouds uit Rotterdam hebben een contract gesloten voor de levering van clouddiensten. Beschikbare IT overcapaciteit van Fundaments in de datacenters rond Hengelo zal door Greenclouds als onderdeel van de Intercloud worden aangeboden. Hiermee wordt voldaan aan een sterk groeiende vraag in de markt naar nog meer flexibiliteit en kwaliteit.

Overcapaciteit vanuit geozones

De vraag naar cloud blijft explosief stijgen in Nederland. Met deze vraag neemt ook de noodzaak voor betere kwaliteit toe. Om aan dat laatste te voldoen, maakt Greenclouds gebruik van speciaal geselecteerde bedrijven in diverse geozones. Michel Korpershoek, CTO van Greenclouds: “Wij verstaan onder geozones gebieden waar meerdere redundante datacenters aanwezig zijn met clouddiensten. Naast Amsterdam en Rotterdam zien wij de regio rond Hengelo als een geozone en Fundaments is daar een belangrijke partij”. Voor Fundaments is het doorleveren van capaciteit aan Greenclouds een logische stap in de verdere uitbouw van het portfolio. Jeroen Tekelenburg, CFO van Fundaments: “Wij leveren inmiddels al enkele jaren aan partijen die de eigen diensten met onze IaaS complementeren en aan grote bedrijven met een eigen IT afdeling en voldoende kennis. Door gebruik te maken van Greenclouds voor de afzet onze overcapaciteit komt er een derde markt bij en dat levert een gezonde mix.”

Samenwerking en nieuwe klanten

De samenwerking van Fundaments en Greenclouds doet voor beide partijen nieuwe markten ontsluiten. De toevoeging van de nieuwe geozone draagt hier uiteraard aan bij. De gebundelde kracht en kennis zorgt voor een interessant aanbod voor bedrijven die gewend waren zaken te doen met grote spelers in de markt en sectoren waarin men tot op heden nog weinig vertegenwoordigd is.

Kwaliteit

Om te leveren aan de Intercloud moet aan een aantal eisen worden voldaan. Om te beginnen moet bijvoorbeeld gegarandeerd kunnen worden dat de afgenomen cloud capaciteiten gegarandeerd in een geozone zoals Nederland zijn ondergebracht. Voor Fundaments, dat de gehele dienstverlening vanuit twee moderne, carrier neutrale, ISO-27001 gecertificeerde datacenters in Nederland aanbiedt, was eenvoudig aan die eis te voldoen. Daarnaast heeft Fundaments technische aanpassingen doorgevoerd om de koppelingen tussen platformen en locaties mogelijk te maken. Verder is er tussen de partijen regelmatig technisch overleg. Dit sluit naadloos aan op de businessrule van Fundaments de kwaliteit van dienstverlening en organisatie permanent te verbeteren. Tekelenburg: “om die kwaliteit permanent te kunnen aantonen, ook in het geval van de samenwerking met Greenclouds, hebben we er dan ook voor gekozen ons niet te beperken tot ISO27001 en NEN7510 certificering. ISAE3402 Type II certificering staat ook absoluut op de wensenlijst”.

Oog voor efficiency

Met de Intercloud, de propositie van Greenclouds wordt onbenutte cloud en daarmee ook datacenter-capaciteit beter ingezet en vermarkt. Dat is niet alleen goed voor de aanbieders en klanten, een betere benutting van capaciteit draagt volgens onderzoek ook bij aan een lagere CO2 uitstoot. De Intercloud wordt daardoor een “triple-win” oplossing genoemd. Deze filosofie sluit naadloos aan bij de policy van Fundaments de ecologische footprint, waar mogelijk, zo veel mogelijk te beperken.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.