Fundaments ontvangt ISO27001:2013 en NEN7510:2011 certificering

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fundaments
  • geplaatst op
  • 12 december 2014 10:07 uur

Cloud en Certificering

Steeds meer bedrijven, overheden en instellingen besteden de IT infrastructuur uit aan cloud providers zoals Fundaments. Op deze manier worden kosten bespaard zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en zijn bedrijfsprocessen sneller aan te passen. Het spreekt voor zich dat de overstap naar cloud infrastructuur (IaaS) hand in hand gaat met het stellen van hoge eisen aan de bescherming en de beschikbaarheid van gegevens. Evenzo moeten de processen van de leverancier glashelder zijn.

Voor klanten, prospects en partners van Fundaments is het van groot belang zekerheid te hebben dat aan al deze eisen wordt voldaan. Fundaments heeft er daarom voor gekozen zich door BSI naar twee standaarden te laten certificeren, de internationale ISO27001en de Nederlandse NEN7510. Want vertrouwen is goed, maar grondige onafhankelijke audits zijn beter.

Dubbele Certificering

Fundaments heeft goede redenen te kiezen voor dubbele certificering. Larik-Jan Verschuren, CEO van Fundaments: “Bedrijven en overheden die gebruik maken van cloud diensten stellen ISO27001 certificering steeds vaker als eis. Hiervoor zijn twee redenen. De eerste is dat ze het zelf natuurlijk belangrijk vinden dat de informatiebeveiliging goed is geregeld. We merken verder steeds vaker dat het de andere partijen zijn waarmee bedrijven en overheden samenwerken die het nadrukkelijk eisen. ISO27001is daarmee feitelijk onmisbaar in onze sector. Aangezien wij ook in de zorgsector actief zijn, hebben we ervoor gekozen samen met de ISO27001 ook NEN7510, de gangbare norm voor informatiebeveiliging voor de zorgsector, certificering aan te vragen.”

Fundaments verwacht dat het als leverancier met ISO27001 en NEN7510 certificering ook de positie van de partners versterkt. Larik-Jan Verschuren: “Onze partners gaan nog meer profiteren van samenwerking met Fundaments. Bij vragen over de informatieveiligheid kunnen zij nu immers verwijzen naar het zaken doen met een gecertificeerde partij.”

Ambities

Fundaments heeft de ambitie en de focus tot de beste IaaS aanbieders voor veeleisende Nederlandse cloud gebruikers te blijven behoren. Dat het bedrijf deze ambitie waar maakt blijkt uit het feit dat eerder dit jaar met cloud for schools de Eurocloud Nederland Award voor beste cloud toepassing voor de publieke sector werd gewonnen. Door dit project zijn, in nauwe samenwerking met PaaS en SaaS leveranciers, ruim duizend scholen in het basis onderwijs voorzien van slimme, betrouwbare en veilige cloud toepassingen.

Met het behalen van de certificeringen gaat Fundaments niet op de lauweren rusten. Larik-Jan Verschuren is daar stellig in: Dit is voor ons zeker niet het eindpunt. Allereerst worden we elk jaar opnieuw onderworpen aan audits of we beide certificeringen waard zijn. Daarnaast zit het in onze eigen DNA ook permanent kritisch naar alle processen te kijken. Verder hebben klanten en partners die van ons maximale veiligheid, betrouwbaarheid en professionaliteit verwachten”. Om die reden levert Fundaments de IaaS diensten dan ook uitsluitend vanuit ISO9001, ISO14001 en ISO27001 gecertificeerde datacenters op Nederlands grondgebied.

Fundaments verwacht voor het komend jaar een groeiende vraag, ook door nieuwe gebruikersgroepen, naar IaaS en verder toenemende eisen. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat het niet bij ISO27001 en NEN7510 zal blijven.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.