Fundaments wint Eurocloud Award 2014!

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fundaments
  • geplaatst op
  • 16 juni 2014 12:58 uur

De EuroCloud Nederland Award 2014 voor de “Best Cloud Business Case Public Sector” is gewonnen door de combinatie Fundaments, Expro IT en QL-ICT. Na een voorronde wees de jury de case “Cloud voor Scholen” aan als de beste cloud toepassing in de publieke sector in Nederland. De winnende combinatie zal met deze case later dit jaar Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Awards verkiezing in Luxemburg.

De case “cloud voor scholen” bewijst hoe op basis van nauwe samenwerking tussen drie aanbieders van verschillende cloud-diensten een perfect functionerend online platform voor het basis onderwijs is gerealiseerd. Door gebruik te maken van het IaaS specialisme van Fundaments, de PaaS kennis van Expro IT en de SaaS toepassing van QL-ICT is in korte tijd een substantieel deel van de Nederlandse basisscholen voorzien van een interactieve, online leer-en werkomgeving, aan alle wettelijke en organisatorische eisen voldoet die gelden voor het onderwijs.

Informatiedeling

Naast de samenwerking tussen de drie aanbieders was de jury van de EuroCloud Nederland Awards ook onder de indruk van de nadruk die is gelegd op de permanente samenwerking en informatiedeling met de scholen en docenten. De gekozen oplossing verlost de scholen effectief van de noodzaak zelf te investeren in hardware, software en technische kennis. Dat de gebruikers (naast de leerlingen ook docenten en ouders en verzorgers) -nu spelenderwijs de voordelen ervaren van “leren en werken in de cloud” , wordt  eveneens door de jury als een bijzondere verdienste gezien. Bij de uitreiking van de award stond jury voorzitter Richard Nijhoff verder nog expliciet stil bij het feit dat dit project, zonder vertraging en binnen het beschikbare budget is opgeleverd.

Samenwerking

“Het basisonderwijs wil duidelijkheid, veiligheid en geen onverwachte kosten. Onze combinatie laat met deze oplossing zien volledig aan die wensen te kunnen voldoen”, aldus Jeroen Busschers, Business manager bij Expro IT.

“Wij zijn er trots op dat we samen met Expro IT en QL-ICT deze award  hebben gewonnen. Onze case laat zien dat samenwerking essentieel is om te komen tot goed gebruik van clouddiensten en ook dat het loont om je te verdiepen in de wensen van de klanten én de eindgebruikers”, zegt Larik-Jan Verschuren-Parchomov, CEO van Fundaments. “Dat jong en oud de voordelen van goed doordachte en uitgevoerde cloud-toepassingen waarderen is voor ons heel belangrijk en stimuleert ons op de ingeslagen weg verder te gaan. “

“Basisscholen zoeken betrouwbare ICT-partners die doen wat ze beloven en die ook kunnen anticiperen op nieuwe technologische ontwikkelingen waar  het onderwijs mee wordt geconfronteerd. Door de samenwerking met Fundaments en Expro-IT kunnen wij deze rol uitstekend invullen”, aldus Richard Hagen, Operationeel manager bij QL-ICT.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.