Fundaments wint Eurocloud Award 2014!

  • Bedrijfsnieuws van
  • Fundaments
  • geplaatst op
  • 16 juni 2014 12:58 uur

De EuroCloud Nederland Award 2014 voor de “Best Cloud Business Case Public Sector” is gewonnen door de combinatie Fundaments, Expro IT en QL-ICT. Na een voorronde wees de jury de case “Cloud voor Scholen” aan als de beste cloud toepassing in de publieke sector in Nederland. De winnende combinatie zal met deze case later dit jaar Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Awards verkiezing in Luxemburg.

De case “cloud voor scholen” bewijst hoe op basis van nauwe samenwerking tussen drie aanbieders van verschillende cloud-diensten een perfect functionerend online platform voor het basis onderwijs is gerealiseerd. Door gebruik te maken van het IaaS specialisme van Fundaments, de PaaS kennis van Expro IT en de SaaS toepassing van QL-ICT is in korte tijd een substantieel deel van de Nederlandse basisscholen voorzien van een interactieve, online leer-en werkomgeving, aan alle wettelijke en organisatorische eisen voldoet die gelden voor het onderwijs.

Informatiedeling

Naast de samenwerking tussen de drie aanbieders was de jury van de EuroCloud Nederland Awards ook onder de indruk van de nadruk die is gelegd op de permanente samenwerking en informatiedeling met de scholen en docenten. De gekozen oplossing verlost de scholen effectief van de noodzaak zelf te investeren in hardware, software en technische kennis. Dat de gebruikers (naast de leerlingen ook docenten en ouders en verzorgers) -nu spelenderwijs de voordelen ervaren van “leren en werken in de cloud” , wordt  eveneens door de jury als een bijzondere verdienste gezien. Bij de uitreiking van de award stond jury voorzitter Richard Nijhoff verder nog expliciet stil bij het feit dat dit project, zonder vertraging en binnen het beschikbare budget is opgeleverd.

Samenwerking

“Het basisonderwijs wil duidelijkheid, veiligheid en geen onverwachte kosten. Onze combinatie laat met deze oplossing zien volledig aan die wensen te kunnen voldoen”, aldus Jeroen Busschers, Business manager bij Expro IT.

“Wij zijn er trots op dat we samen met Expro IT en QL-ICT deze award  hebben gewonnen. Onze case laat zien dat samenwerking essentieel is om te komen tot goed gebruik van clouddiensten en ook dat het loont om je te verdiepen in de wensen van de klanten én de eindgebruikers”, zegt Larik-Jan Verschuren-Parchomov, CEO van Fundaments. “Dat jong en oud de voordelen van goed doordachte en uitgevoerde cloud-toepassingen waarderen is voor ons heel belangrijk en stimuleert ons op de ingeslagen weg verder te gaan. “

“Basisscholen zoeken betrouwbare ICT-partners die doen wat ze beloven en die ook kunnen anticiperen op nieuwe technologische ontwikkelingen waar  het onderwijs mee wordt geconfronteerd. Door de samenwerking met Fundaments en Expro-IT kunnen wij deze rol uitstekend invullen”, aldus Richard Hagen, Operationeel manager bij QL-ICT.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...