Fusie Oncore IT en 5W Storage Services

Best-in-class cloud-diensten en infrastructuur consultancy voor grote ondernemingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Oncore IT
  • geplaatst op
  • 3 april 2014 10:15 uur

Oncore IT, een in Londen gevestigde Cloud dienstverlener gericht op middelgrote ondernemingen, heeft een fusie afgerond met 5W Storage Services (5W) uit Houten – specialist op het gebied van IT-infrastructuur consultancy. De nieuwe combinatie focust zich op grote organisaties die op zoek zijn naar de mogelijkheden en uitdagingen van de inzet van cloudtechnologie om aan hun IT-bedrijfseisen te voldoen.

Oncore IT is al vanaf 2004 vooral gericht op de MKB-sector en heeft aanzienlijk geïnvesteerd om een ‘best of breed’ multi-tenanted (met andere huurders gedeeld) cloud-platform te creëren, opererend vanuit datacenters in Londen en Amsterdam. Oncore IT heeft meer dan 100 klanten in verschillende markten zoals de juridische, financiële, verzekerings-, retail- en logistieke markt. De fusie biedt Oncore IT de mogelijkheid om zijn dienstenaanbod te vergroten dankzij de aanzienlijke deskundigheid van 5W op het gebied van gegevensopslag en IT-infrastructuur. Daardoor kan het marktaandeel winnen bij grotere organisaties vanuit een cloud dienstenperspectief.

Daarentegen heeft 5W, met als klantenbasis ongeveer 60 grote bedrijven in Nederland, sinds 2006 een goede reputatie opgebouwd met het ontwerpen, implementeren en beheren van bedrijfsbrede IT-infrastructuren in datacenters van zijn klanten. Het bedrijf heeft brede ervaring in een aantal bedrijfstakken zoals olie & gas, scheepvaart, automotive, overheid, financiën en bankwezen, nutsbedrijven, samen met IT-distributeurs en systeemintegrators.
Met de focus op onafhankelijke high-end consultancy en IT-beheer met behulp van een out-tasking model, biedt 5W de mogelijkheid als onderdeel van Oncore IT om zijn portfolio uit te breiden naar cloud-gebaseerde diensten voor zijn bestaande en nieuwe klanten. Daarvoor kunnen het Oncore IT cloud-platform, het technisch team en gespecialiseerde account managers worden ingezet. Een belangrijke stap aangezien de meeste bedrijven vandaag de dag ‘cloud’ direct in hun IT-roadmaps meenemen omdat het vertrouwen daarin is gegroeid. Gartner voorspelt dat in de periode 2013-2016 wereldwijd $ 677 miljard zal worden besteed aan cloud-diensten.

Michael Croft, chief executive officer Oncore IT, stelt: “De fusie biedt beide organisaties en uiteindelijk onze klanten echte synergie. Vooral omdat we ons richten op hetzelfde technische landschap – gegevens en de opslag daarvan – maar vanuit verschillende invalshoeken. Ons erfgoed is MKB en cloud terwijl 5W op IT-infrastructuur en samenwerking met grotere bedrijven is gericht. De combinatie van onze kennis en het gebruik van ons bestaande cloud-platform zal ons in staat stellen om gezamenlijk waarde voor de klant toe te voegen, beter in de zeer competitieve cloud markt te concurreren en, op grond hiervan, de omzet te verhogen.”

Nieuw managementteam

De organisatie zal worden geleid door Oncore IT’s chief executive officer Michael Croft en 5W oprichters David Ward en Ferdi Koperdraad, respectievelijk benoemd als chief technology officer en chief operating officer om het technisch leiderschap te versterken. Beiden hebben jarenlange ervaring als erkende architecten en infrastructuurbeheerders voor een aantal grootste publieke en private organisaties in Nederland.
De omzet van het gecombineerde bedrijf met 50 medewerkers zal meer dan £ 5 miljoen bedragen. Oncore IT anticipeert op een verhoging tot £ 8 miljoen in de komende 18 maanden op basis van de op dit moment bekende nieuwe zakelijke mogelijkheden.

Nederland als springplank naar Europa

Op het gebied van internet- en datacenter-diensten wordt Nederland vaak gezien als een toegangspoort tot Europa. ’s Werelds grootste internetknooppunt – AMS-IX – is gevestigd in Nederland, met alleen al in Amsterdam ongeveer een derde van de Europese datacentra, volgens The Netherlands Foreign Investment Agency.

Oncore IT repliceert al veel jaren data tussen zijn datacenter in Londen en de vestiging in Amsterdam. Door de fusie wordt het mogelijk om onmiddellijk te groeien omdat 5W zal beginnen om cloud-diensten lokaal in de regio te leveren met maar een beperkt aantal wijzigingen voor de datacenter configuratie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.