Glasvezelnetwerken Regio-Glasvezel en NDIX gekoppeld

Door de koppeling kunnen de aangesloten bedrijven nu kiezen uit meer dan 85 providers op de digitale marktplaats voor ICT-diensten

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 15 september 2015 10:02 uur

Regio-Glasvezel en NDIX hebben hun glasvezelnetwerken gekoppeld. Regio-Glasvezel legt van oorsprong glasvezel aan voor bedrijventerreinen en bedrijfsverzamelgebouwen in de regio Rotterdam en de Drechtsteden. Per 2015 levert Regio- Glasvezel nagenoeg in elke regio in Nederland zakelijk glasvezel. Het ontbrak nog aan een vrije keuze uit meerdere aanbieders van diensten zoals internet en telefonie. Door de koppeling kunnen de klanten van Regio-Glasvezel nu gebruik maken van de zakelijke ICT-diensten van de 85 providers die actief zijn op de digitale marktplaats van NDIX.

Fred da Graça, senior accountmanager bij Regio-Glasvezel, ontving de laatste tijd steeds vaker het verzoek om te connecteren met NDIX: “Op ons netwerk waren twee aanbieders actief. We hebben echter altijd de ambitie gehad om het netwerk open te stellen voor meer aanbieders. Met de koppeling met NDIX komen er in één keer meer dan 85 aanbieders bij. Zo kunnen we onze klanten een grote keuzevrijheid en flexibiliteit bieden.”

Goede combinatie
De dienstverlening van NDIX en Regio-Glasvezel is vergelijkbaar. Beide bedrijven leveren zakelijke glasvezelverbindingen, maar bieden zelf geen ICT-diensten aan. “We passen prima bij elkaar, omdat we allebei de verbinding loskoppelen van de diensten”, zegt Dennis Snijder, partnermanager van NDIX. “De koppeling met Regio-Glasvezel biedt de providers op onze marktplaats de mogelijkheid de klanten van Regio-Glasvezel te bedienen. En het zorgt ervoor dat wij nu ook een betere beschikbaarheid hebben in de regio Rotterdam.”

Regio-Glasvezel gaat ook zelf gebruik maken van het NDIX-netwerk. Da Graça: “We willen ook bedrijventerreinen buiten de regio Rotterdam voorzien van glasvezel. We krijgen daarnaast steeds meer aanvragen vanuit heel Nederland om individuele bedrijfslocaties aan te sluiten. Via het NDIX-netwerk kunnen we deze terreinen en bedrijfslocaties nu bereiken”.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.