Glasvezelnetwerken Regio-Glasvezel en NDIX gekoppeld

Door de koppeling kunnen de aangesloten bedrijven nu kiezen uit meer dan 85 providers op de digitale marktplaats voor ICT-diensten

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 15 september 2015 10:02 uur

Regio-Glasvezel en NDIX hebben hun glasvezelnetwerken gekoppeld. Regio-Glasvezel legt van oorsprong glasvezel aan voor bedrijventerreinen en bedrijfsverzamelgebouwen in de regio Rotterdam en de Drechtsteden. Per 2015 levert Regio- Glasvezel nagenoeg in elke regio in Nederland zakelijk glasvezel. Het ontbrak nog aan een vrije keuze uit meerdere aanbieders van diensten zoals internet en telefonie. Door de koppeling kunnen de klanten van Regio-Glasvezel nu gebruik maken van de zakelijke ICT-diensten van de 85 providers die actief zijn op de digitale marktplaats van NDIX.

Fred da Graça, senior accountmanager bij Regio-Glasvezel, ontving de laatste tijd steeds vaker het verzoek om te connecteren met NDIX: “Op ons netwerk waren twee aanbieders actief. We hebben echter altijd de ambitie gehad om het netwerk open te stellen voor meer aanbieders. Met de koppeling met NDIX komen er in één keer meer dan 85 aanbieders bij. Zo kunnen we onze klanten een grote keuzevrijheid en flexibiliteit bieden.”

Goede combinatie
De dienstverlening van NDIX en Regio-Glasvezel is vergelijkbaar. Beide bedrijven leveren zakelijke glasvezelverbindingen, maar bieden zelf geen ICT-diensten aan. “We passen prima bij elkaar, omdat we allebei de verbinding loskoppelen van de diensten”, zegt Dennis Snijder, partnermanager van NDIX. “De koppeling met Regio-Glasvezel biedt de providers op onze marktplaats de mogelijkheid de klanten van Regio-Glasvezel te bedienen. En het zorgt ervoor dat wij nu ook een betere beschikbaarheid hebben in de regio Rotterdam.”

Regio-Glasvezel gaat ook zelf gebruik maken van het NDIX-netwerk. Da Graça: “We willen ook bedrijventerreinen buiten de regio Rotterdam voorzien van glasvezel. We krijgen daarnaast steeds meer aanvragen vanuit heel Nederland om individuele bedrijfslocaties aan te sluiten. Via het NDIX-netwerk kunnen we deze terreinen en bedrijfslocaties nu bereiken”.

 

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...