GlobalOrange start samenwerking met cloud-hosting specialist Unitt

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unitt
  • geplaatst op
  • 16 juni 2015 14:05 uur

GlobalOrange sluit een strategische samenwerkingsovereenkomst met Unitt voor het leveren van high-performance schaalbare infrastructuur op basis van de Amazon Web Services-cloud. Klanten van de softwareontwikkelaar kunnen hierdoor zonder downtime applicatie-deployments doorvoeren en vertrouwen op een veilig en stabiel online platform voor hun SaaS-producten.

Voor een bedrijf als GlobalOrange dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van SaaS-applicaties, is de gebruikte cloud-infrastructuur uiterst belangrijk. “SaaS kan niet zonder goede cloud-infrastructuur”, zegt Yvo Gortemaker, directeur van GlobalOrange. “Om een applicatie soepel te laten werken, moeten de applicatie en de onderliggende infrastructuur naadloos op elkaar aansluiten. Unitt levert ons de infrastructurele bouwstenen waarop wij snel nieuwe software voor onze klanten kunnen ontwikkelen, met de best mogelijke prestaties.”

Continuous integration en deployment
Unitt levert managed services op basis van public en private cloud, met een specialisatie in Amazon Web Services. Volgens Jethro Wallenburg, CCO Public Cloud Services van Unitt, neemt het gebruik van AWS de laatste jaren aanzienlijk toe in Nederland. “Bedrijven zien hoe betrouwbaar en kostenefficiënt AWS is voor het bouwen van cloud-infrastructuren,” zegt Wallenburg. “GlobalOrange waardeert onze expertise bij het uitrollen en beheren hiervan, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de applicatieontwikkeling.”
Een belangrijk voordeel van de door Unitt ingerichte AWS-cloud is dat klanten een continuous integration en deployment-strategie kunnen volgen. Dit houdt in dat zij nieuwe applicatie wijzigingen snel en zonder impact kunnen doorvoeren, en hun omgeving probleemloos kunnen opschalen of verkleinen. Een ander voordeel is dat nieuwe test- en ontwikkelomgevingen ook snel toegevoegd kunnen worden.

E-commerce en SaaS
Unitt levert onder andere infrastructuur aan klanten als Softwear, Coolcat en Innovation Factory. Samen met GlobalOrange heeft het bedrijf onder andere Ticketscript en Ayton als klant. Met name SaaS- en e-commerce-bedrijven kunnen niet zonder een infrastructuur die altijd goed presteert, ongeacht het aantal gebruikers, en die nooit offline is. Gortemaker: “GlobalOrange en Unitt zien de performance en security van de applicaties van onze klanten als een gedeelde verantwoordelijkheid. Dit is een belangrijke meerwaarde voor bedrijven die bijvoorbeeld met andere partijen niet in staat waren om succesvolle SaaS-applicaties te ontwikkelen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.