Green Mini host introduceert unieke Mac Pro hosting


Als eerste provider in Europa lanceert Green Mini host een volledig op Apple Mac Pro gerichte colocatiedienst. In speciaal ontworpen afgesloten racks kunnen klanten krachtige Mac Pro servers plaatsen en aansluiten op het snelle datacenternetwerk. Deze aanvulling op bestaande Mac mini colocatie en dedicated servers maakt het aanbod van Mac-gespecialiseerde hosting compleet.

„Na het verdwijnen van de Quad Core-versie van de Mac mini, die veel werd gebruikt voor virtualisatie, is de Mac Pro een logische opvolger”, aldus Joris Sartorius, eigenaar van Green Mini host. „De Mac Pro, uitgerust met een 4 tot 12-Core processor, is een enorm krachtige server die ingezet kan worden voor onder andere virtualisatie, Xcode (iOS)-ontwikkeling en tests, zware databases en grafische render-applicaties.”.

De Mac Pro is door VMware officieel opgenomen in de Hardware Compatibility List en wordt dus ook ondersteund voor het populaire ESXi/vSphere platform. Veel ontwikkelaars migreerden de afgelopen jaren hun complete Amazon Web Services serverpark naar Mac mini servers in Nederland. Sartorius: „Het combineren van hoge kwaliteit hardware, grote internationale connectiviteit en een zeer sterke persoonlijke ondersteuning maakt dit product voor veel bedrijven en ontwikkelaars tot een geduchte concurrent van traditionele rackservers of cloud-diensten zoals AWS”. Ook speelt mee dat data opgeslagen in Nederland niet onder de gevreesde Patriot Act valt. Gebruikers hebben 100% beheer over eigen fysieke servers en kunnen de volledige kracht benutten.

Sinds 2009 levert Green Mini host als gespecialiseerd bedrijf Mac mini hosting. Inmiddels draaien er honderden Mac minis in het datacentrum. Hiermee is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Mac hosting van Europa. De stabiliteit van het OS X platform en de hardware, het lage energieverbruik en de lage aanschafkosten maken de Mac mini tot een geweldige server voor talloze toepassingen. Voor wie meer kracht nodig heeft is nu een goed alternatief beschikbaar in de vorm van de Mac Pro.

De Mac Pro servers worden middels één of meerdere dedicated Gigabit-aansluitingen verbonden met een internetbackbone van meer dan 200Gbps. Uiteraard is het volledige netwerk en de stroomvoorziening redundant uitgevoerd. Middels generatoren en accu’s is een ononderbroken stroomtoevoer gegarandeerd. Het datacentrum is ontsloten via meerdere onafhankelijke glasvezelkabels om zo ook een hoge uptime van het netwerk te realiseren. Het dataverbruik is inzichtelijk en de server kan bij calamiteiten van afstand opnieuw gestart worden. Daarnaast staan in het datacentrum medewerkers paraat om onderhoud aan de hardware te kunnen uitvoeren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.