Green Mini host introduceert unieke Mac Pro hosting


Als eerste provider in Europa lanceert Green Mini host een volledig op Apple Mac Pro gerichte colocatiedienst. In speciaal ontworpen afgesloten racks kunnen klanten krachtige Mac Pro servers plaatsen en aansluiten op het snelle datacenternetwerk. Deze aanvulling op bestaande Mac mini colocatie en dedicated servers maakt het aanbod van Mac-gespecialiseerde hosting compleet.

„Na het verdwijnen van de Quad Core-versie van de Mac mini, die veel werd gebruikt voor virtualisatie, is de Mac Pro een logische opvolger”, aldus Joris Sartorius, eigenaar van Green Mini host. „De Mac Pro, uitgerust met een 4 tot 12-Core processor, is een enorm krachtige server die ingezet kan worden voor onder andere virtualisatie, Xcode (iOS)-ontwikkeling en tests, zware databases en grafische render-applicaties.”.

De Mac Pro is door VMware officieel opgenomen in de Hardware Compatibility List en wordt dus ook ondersteund voor het populaire ESXi/vSphere platform. Veel ontwikkelaars migreerden de afgelopen jaren hun complete Amazon Web Services serverpark naar Mac mini servers in Nederland. Sartorius: „Het combineren van hoge kwaliteit hardware, grote internationale connectiviteit en een zeer sterke persoonlijke ondersteuning maakt dit product voor veel bedrijven en ontwikkelaars tot een geduchte concurrent van traditionele rackservers of cloud-diensten zoals AWS”. Ook speelt mee dat data opgeslagen in Nederland niet onder de gevreesde Patriot Act valt. Gebruikers hebben 100% beheer over eigen fysieke servers en kunnen de volledige kracht benutten.

Sinds 2009 levert Green Mini host als gespecialiseerd bedrijf Mac mini hosting. Inmiddels draaien er honderden Mac minis in het datacentrum. Hiermee is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste aanbieder van Mac hosting van Europa. De stabiliteit van het OS X platform en de hardware, het lage energieverbruik en de lage aanschafkosten maken de Mac mini tot een geweldige server voor talloze toepassingen. Voor wie meer kracht nodig heeft is nu een goed alternatief beschikbaar in de vorm van de Mac Pro.

De Mac Pro servers worden middels één of meerdere dedicated Gigabit-aansluitingen verbonden met een internetbackbone van meer dan 200Gbps. Uiteraard is het volledige netwerk en de stroomvoorziening redundant uitgevoerd. Middels generatoren en accu’s is een ononderbroken stroomtoevoer gegarandeerd. Het datacentrum is ontsloten via meerdere onafhankelijke glasvezelkabels om zo ook een hoge uptime van het netwerk te realiseren. Het dataverbruik is inzichtelijk en de server kan bij calamiteiten van afstand opnieuw gestart worden. Daarnaast staan in het datacentrum medewerkers paraat om onderhoud aan de hardware te kunnen uitvoeren.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...