Hollandse Hoogte brengt 20 miljoen visuals onder bij Dutch Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Dutch Cloud
  • geplaatst op
  • 5 februari 2016 12:15 uur

Hollandse Hoogte, het full-service fotobureau dat zowel Nederlandse topfotografen als prestigieuze internationale agentschappen vertegenwoordigt, heeft zijn beeldbank ondergebracht bij Dutch Cloud. Het gaat om meer dan 40 terabyte aan bestanden die voortaan op de nieuwe cloudomgeving van Dutch Cloud draaien. De 20 miljoen beelden in hoge en lage resolutie zijn middels de applicatie PicturePack van Imedia toegankelijk voor de vele honderden klanten van Hollandse Hoogte in binnen- en buitenland.

Hollandse Hoogte beheerde een eigen serverpark op twee locaties. “IT beheer is niet onze core business en daardoor risicovol. Ook gezien de technologische ontwikkelingen op het gebied van storage zijn we op zoek gegaan naar een cloud specialist en die hebben we in Dutch Cloud gevonden.” Dat zegt Bas van Beek, directeur Hollandse Hoogte. Zijn bedrijf kan nu vertrouwen op een hoog-beschikbaar en bedrijfszeker platform dat de juiste performance biedt om de gebruikerservaring en het gebruikersgemak van de klanten te vergroten. De immense beeldbank draait op de nieuwe Cisco Versastack-oplossing in de nieuwe cloudomgeving van Dutch Cloud. Hierdoor is de bedrijfszekerheid en performance voor de komende jaren gegarandeerd. Een van de twee serverlocaties van Hollandse Hoogte, de grootste, kon worden ‘opgeruimd’, de andere blijft in gebruik voor kantoortoepassingen.

De migratie van de beeldbank naar Dutch Cloud is probleemloos en snel verlopen; in een dikke week was de klus geklaard, mede dankzij de goede voorbereidingen en kennis van zaken van Imedia en Dutch Cloud. Van Beek: “Er komt veel kijken bij zo’n migratie. De datacenter provider moet toegang geven tot de serverruimte om de servers weg te halen, de ‘oude’ dienstverlener moet meewerken, de bestanden worden overgezet, de hardware netjes afgesloten, connectivity geregeld, et cetera. En dat alles zonder dat onze klanten er iets van merken. Dutch Cloud heeft dat, in samenwerking met Imedia, heel goed gemanaged.” De technologie boost waar Hollandse Hoogte dankzij de overgang naar Dutch Cloud van profiteert gaat verder dan grotere prestaties en maximale bedrijfszekerheid. Dankzij de nieuwe storage-aanpak heeft Van Beek veel meer inzicht in wat er allemaal voor beelden in huis zijn. Daardoor is Hollandse Hoogte beter in staat zijn portfolio te managen en er meer waarde uit te halen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...