i3D.net breidt verbinding uit tussen Rotterdam en Amsterdam

  • Bedrijfsnieuws van
  • i3D.net
  • geplaatst op
  • 29 augustus 2014 09:53 uur

Sinds de oprichting in 2004 heeft de groei van i3D.net nog geen moment gestagneerd. Nu, tien jaar later is i3D.net uitgegroeid tot wereldwijde speler met 16 locaties verspreid over zes continenten. De hoofdlocatie van i3D.net is gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam; een unieke locatie die sinds juni 2014 op de UNESCO wereld erfgoedlijst genoteerd staat. Dit 3600 m2 grote datacenter vormt het hart van het i3D.net premium netwerk; een 344 Gigabit wereldwijd IPv4/IPv6 netwerk (AS49544) van meer dan 35,280 KM glasvezel dat strekt van Warschau tot aan Los Angeles met een vertakking naar São Paulo. Het hoogwaardige i3D.net netwerk is opgebouwd uit meerdere grote Tier-1 transit providers met fysieke aanwezigheid in de Meet-Me-Room in Rotterdam en is aangesloten op de drie grootste Internet Exchanges in Europa. De mix van verschillende aanbieders en Internet Exchanges zorgen voor de maximale performance waar het netwerk van i3D.net bekend om staat.

400Gbps optical transport tussen de maasstad en de hoofdstad

Vanwege de constante groei van zowel de datacenters als het netwerk, is i3D.net continu op zoek naar technieken die deze groei kunnen vergemakkelijken en bespoedigen. Het is daarom geen verrassing dat i3D.net haar eigen dark fiber tussen Rotterdam en Amsterdam is gaan belichten. Met de MRV OptiDriver™ brengt i3D.net in één klap 400Gbps live tussen de maasstad en de hoofdstad.

Tijdens het proces hebben i3D.net en MRV-Communications nauw samengewerkt om een oplossing te ontwerpen die niet alleen bij het bestaande netwerk past, maar ook mogelijkheid biedt bij de implementatie van toekomstige nieuwe technologieën. Het MRV OptiDriver™ platform stelt i3D.net in staat om naargelang de vraag, in fases van 10GbE, extra capaciteit op de i3D.net netwerk backbone naar Amsterdam bij te schalen.

Met het OptiDriver platform beschikt i3D.net over één van de meest compacte systemen op de markt. Het OptiDriver™ platform biedt de hoogste poortdichtheid en energie-efficiëntie per 10GbE dat de DWDM-industrie te bieden heeft. De OptiDriver™ ondersteunt markt-leidende testmethodes die simultane full-line tests tot 80 kanalen aankunnen. Dankzij deze unieke functionaliteit kan i3D.net sneller diensten opleveren, en in de toekomst capaciteit schalen naar 100GbE of hoger. Tevens reduceert deze oplossing operationele kosten en elimineert het de behoefte voor externe testapparatuur.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...