i3D.net breidt verbinding uit tussen Rotterdam en Amsterdam

  • Bedrijfsnieuws van
  • i3D.net
  • geplaatst op
  • 29 augustus 2014 09:53 uur

Sinds de oprichting in 2004 heeft de groei van i3D.net nog geen moment gestagneerd. Nu, tien jaar later is i3D.net uitgegroeid tot wereldwijde speler met 16 locaties verspreid over zes continenten. De hoofdlocatie van i3D.net is gevestigd in de Van Nellefabriek in Rotterdam; een unieke locatie die sinds juni 2014 op de UNESCO wereld erfgoedlijst genoteerd staat. Dit 3600 m2 grote datacenter vormt het hart van het i3D.net premium netwerk; een 344 Gigabit wereldwijd IPv4/IPv6 netwerk (AS49544) van meer dan 35,280 KM glasvezel dat strekt van Warschau tot aan Los Angeles met een vertakking naar São Paulo. Het hoogwaardige i3D.net netwerk is opgebouwd uit meerdere grote Tier-1 transit providers met fysieke aanwezigheid in de Meet-Me-Room in Rotterdam en is aangesloten op de drie grootste Internet Exchanges in Europa. De mix van verschillende aanbieders en Internet Exchanges zorgen voor de maximale performance waar het netwerk van i3D.net bekend om staat.

400Gbps optical transport tussen de maasstad en de hoofdstad

Vanwege de constante groei van zowel de datacenters als het netwerk, is i3D.net continu op zoek naar technieken die deze groei kunnen vergemakkelijken en bespoedigen. Het is daarom geen verrassing dat i3D.net haar eigen dark fiber tussen Rotterdam en Amsterdam is gaan belichten. Met de MRV OptiDriver™ brengt i3D.net in één klap 400Gbps live tussen de maasstad en de hoofdstad.

Tijdens het proces hebben i3D.net en MRV-Communications nauw samengewerkt om een oplossing te ontwerpen die niet alleen bij het bestaande netwerk past, maar ook mogelijkheid biedt bij de implementatie van toekomstige nieuwe technologieën. Het MRV OptiDriver™ platform stelt i3D.net in staat om naargelang de vraag, in fases van 10GbE, extra capaciteit op de i3D.net netwerk backbone naar Amsterdam bij te schalen.

Met het OptiDriver platform beschikt i3D.net over één van de meest compacte systemen op de markt. Het OptiDriver™ platform biedt de hoogste poortdichtheid en energie-efficiëntie per 10GbE dat de DWDM-industrie te bieden heeft. De OptiDriver™ ondersteunt markt-leidende testmethodes die simultane full-line tests tot 80 kanalen aankunnen. Dankzij deze unieke functionaliteit kan i3D.net sneller diensten opleveren, en in de toekomst capaciteit schalen naar 100GbE of hoger. Tevens reduceert deze oplossing operationele kosten en elimineert het de behoefte voor externe testapparatuur.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.