i3D.net kiest Relined Fiber Network voor haar backbone

  • Bedrijfsnieuws van
  • i3D.net
  • geplaatst op
  • 17 december 2015 12:58 uur

Vanwege de unieke ligging dichtbij de spoordijken heeft i3D.net gekozen voor het stabiele netwerk van Relined Fiber Network voor haar datacenters in Heerlen en Rotterdam. Middels het geografisch gescheiden netwerk zijn de datacenters redundant verbonden met de internet exchanges in Amsterdam en hiermee voorbereid op de toekomstige capaciteitsvraag.

Relined Fiber Network, dé carrier van Dark Fiber verbindingen in Nederland, richt zich op verhuur van glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt. Het netwerk van Relined heeft een unieke ligging langs de spoordijken (via ProRail) en in de hoogspanningsmasten (via TenneT), waarmee lange afstanden overbrugd kunnen worden tegen een lage demping. De locaties van i3D.net in Rotterdam en Heerlen bevinden zich beide direct naast het spoor waardoor deze locaties op een eenvoudige manier aangesloten konden worden op het landelijke netwerk van Relined.

“Het feit dat alleen gecertificeerde aannemers in de buurt van de glasvezels mogen werken zorgt voor uitzonderlijke stabiliteit en veiligheid van het netwerk.”
Stefan Ideler, CTO, i3D.net

i3D.net is een managed hosting-provider gevestigd in Rotterdam en beheert een 435 Gigabit trans-Atlantisch netwerk dat meer dan 10.000 fysieke servers in 16 datacenters wereldwijd aan elkaar verbindt. De diensten worden aangeboden vanuit twee eigen datacenters met een oppervlakte van 3500 m2 in Rotterdam en 1000 m2 in Heerlen, welke redundant verbonden zijn middels het netwerk van Relined. De dienstverlening van i3D.net biedt een wereldwijd schaalbaar platform voor colocatie racks, dedicated servers, cloud instances, webhosting diensten en online backup. Daarnaast heeft i3D.net een sterke marktpositie in game hosting waarbij de grootste game publishers van de wereld gebruik maken van de dienstverlening van i3D.net. Hierdoor bedient i3D.net indirect miljoenen klanten tegelijkertijd. Hierdoor blijft het streven naar het stabielste en snelste netwerk altijd actueel. Zo actueel dat het verweven is in de visie van het bedrijf: “Always up, Never Down.” Met dit ijzersterke netwerk levert i3D.net verschillende netwerkdiensten zoals Wavelengths, MPLS transport, Transit en dedicated connectiviteit met de grootste internet exchanges van de wereld.
De dienstverlening wordt ondersteund door een 24×7 helpdesk en in-house geschreven software om de infrastructuur te beheren en monitoren waarbij zeer strenge SLA’s kunnen worden nagekomen.

i3D.net is een steeds-groeiende onderneming. Om aan deze groei te voldoen is het netwerk zo ingericht dat de capaciteit op basis van de vraag kan worden opgeschaald. “Met dark fiber als basis is de capaciteit schaalbaar en onbeperkt. Zo zijn we tot een oplossing gekomen om te kunnen voorzien in de toekomstige groei van i3D.net”, zegt Guido Sip, Manager Sales & Marketin bij Relined B.V.

“Met dark fiber als basis is de capaciteit schaalbaar en onbeperkt. Zo zijn we tot een oplossing gekomen om te kunnen voorzien in de toekomstige groei van i3D.net.”
Guido Sip, Manager Sales & Marketing, Relined Fiber Network

De samenwerking tussen i3D.net en Relined is begonnen in 2014 waarbij de eerste vraag vanuit i3D.net ontstond voor een dark fiber oplossing tussen het datacenter in Rotterdam en één van de on-net backbone locaties van i3D.net in Amsterdam. “De samenwerking met de Account Manager van Relined verliep direct zeer voorspoedig. Er zijn korte communicatielijnen en er wordt altijd creatief meegedacht. Daarnaast kon Relined een oplossing bieden op dit traject tegen een marktconforme prijs”. Wat de eerste samenwerking tussen beide organisaties betekende.

Inmiddels heeft i3D.net het merendeel van haar backbone transportlijnen binnen Nederland bij Relined Fiber Network ondergebracht.

“De denkwijze van Relined sluit goed aan bij onze strategie. De samenwerking is daar een logisch gevolg van.”
Stefan Ideler, CTO, i3D.net

Ziet u naar aanleiding van dit concrete voorbeeld van samenwerking ook mogelijkheden voor Dark Fiber in uw organisatie? Neem dan contact op met Relined Fiber Network via E: [email protected] of T: 0347 35 80 10

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.