I3D.net vergroot wereldwijd bereik met Amerikaanse en Australische internet exchanges

Meer voet aan de grond in Australië

  • Bedrijfsnieuws van
  • i3D.net
  • geplaatst op
  • 23 juni 2014 10:56 uur

Het netwerk van i3D.net is sinds het tweede kwartaal van 2014 verbonden met twee extra internet exchanges in Australië. Eerder dit jaar is de verbinding met Pipe-IX NSW tot stand gekomen wat de klanten van i3D.net direct verbindt met TPG en Dodo; twee grootste consumentennetwerken van Australië. De gebruikers die via één van deze twee ISP’s connecteren met het netwerk van i3D.net, zullen een stabielere verbinding, lagere latency en kortere traceroutes ervaren. Ook heeft i3D.net een verbinding met IX Australia NSW weten te realiseren. Deze IX is een initiatief van de Western Australian Internet Association (WAIA). Deze exchange is de enige niet-commerciële IX in Australië die wordt bestuurd door zijn leden. Om deze rede is i3D.net erg enthousiast om onderdeel uit te maken van deze groep. De laatste maanden heeft deze internet exchange significante groei laten zien waardoor het een hoopvolle toekomst tegemoet ziet.

Uitgebreide verbinding aan de Amerikaanse oost- en westkust.

Sinds juni 2014 heeft i3D.net ook verbindingen weten te realiseren met twee internet exchanges in de Verenigde Staten. Aan de oostkust is LINX-NoVA aan het netwerk toegevoegd. LINX-NoVA is een initiatief van de London Internet Exchange (LINX). LINX-NoVA is, als open peering exchange, gecertificeerd door het Open-IX initiatief. Het verkeer op de nieuwe internet exchange is momenteel nog niet noemenswaardig. Desalniettemin heeft LINX-NoVA prominente groei laten zien waardoor het momenteel de sterkste, Europees afkomstige, internet exchange in de Verenigde Staten.

Aan de westkust heeft i3D.net Coresite’s Any2 aan haar netwerk weten toe te voegen. Any2 heeft een grote hoeveelheid leden en heeft onder andere een directe connectie met Silicon Valley. Om deze twee redenen wordt Any2 gezien als de meest dominante internet exchange van de Amerikaanse westkust. Alle grote ISP’s en Asian-pacific telecom providers zijn verbonden met de Any2 Internet Exchange. Deze verbinding biedt zowel i3D.net als haar klanten grote uitbreidingsmogelijkheden voor de nabije toekomst.

 

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Vincent Rais, 23 juni 2014 1:05 pm

Ik zou zeggen dat Any2 aan de West Coast levensvatbaar is qua hoeveelheid CoreSite klanten die aansluiting hebben. Echter, de grootste (commerciele) Exchange daar is nog steeds Equinix Internet Exchange die mede is opgebouwd met de voormalige PAIX.

Wat beide exchanges echter niet zijn, is gedistribueerd buiten de eigen datacenters van resp. CoreSite en Equinix. Het Open-IX model (zie OpenIX), dat nog niet aan de West Coast vertegenwoordigd is, staat gedistribueerde Internet Exchanges voor, die over meerdere (concurrerende) datacenters gehuisvest zijn, zoals we dat in Europa kennen. LINX NoVA is een goed voorbeeld van zo'n Exchange, die met drie PoPs (EvoSwitch, DuPont Fabros Technologies en CoreSite) gedistribueerd peeringdiensten aanbiedt en op dit moment leidt onder de OIX1 gecertificeerde Exchanges in uitgewisseld verkeer.

Full disclaimer

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...