Infradata implementeert geavanceerde Next Generation Diameter Signaling oplossing bij BICS

Netwerkintegrator Infradata past BFX Interface Gateway toe bij alle BICS-faciliteiten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Infradata
  • geplaatst op
  • 26 november 2015 13:00 uur

BICS, een wereldwijde aanbieder van wholesale carrier services, lanceert een Next Generation signaling-oplossing, die door Infradata wordt geleverd en geïmplementeerd. BICS is één van de grootste interconnect-leveranciers ter wereld. De organisatie maakt spraak, connectiviteit, messaging, roaming en mobiele financiële diensten mogelijk voor meer dan 800 service providers wereldwijd.

Met de migratie naar BFX heeft Infradata BICS voorzien van een state-of-the-art Diameter Signaling Solution die op een kosteneffectieve manier innovatieve diensten en het binnenhalen van nieuwe klanten mogelijk maakt. Daarnaast zorgt de oplossing voor gedetailleerd inzicht in het verkeer, een naadloze interworking tussen Diameter-, SS7- en Radius-netwerken en integratie met IT-systemen.

Infradata heeft de BroadForward BFX Interface Gateway geïmplementeerd, een Next Generation Diameter Signaling Controller (DSC) met een volledig geïntegreerde Diameter Edge Agent (DEA) en interworking functie voor het gehele wereldwijde IP Exchange (IPX) netwerk van BICS.

Leon de Keijzer, CEO van Infradata: “We zijn er trots op om een partner te zijn van één van de grootste en meest innovatieve IPX-aanbieders ter wereld. BICS speelt een belangrijke rol in het op wereldwijde schaal laten werken van LTE. Onze ervaring met signaling en het BFX-product helpt BICS om zijn doel te bereiken: uit te groeien tot innovatieve marktleider in de IPX-markt.”

Geert Goethals, CTO van BICS: “We hebben een explosieve toename gezien van LTE-roaming en in het afgelopen jaar elke maand een groei met dubbele cijfers. Voor BICS is een betrouwbare, high performance infrastructuur cruciaal, terwijl we tegelijkertijd de flexibiliteit moeten hebben om voorop te kunnen lopen met innovatie en de ontwikkeling van diensten. Met de implementatie van een Next Generation Diameter signaling-oplossing en de expertise van Infradata beschikken we over een krachtige combinatie die ons in staat stelt om unieke diensten aan onze klanten te leveren. Sneller en veel effectiever dan traditionele interconnect-spelers.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.