Infradata ondersteunt in de verbinding van alle culturele podia tijdens de 44e editie van het International Film Festival Rotterdam

  • Bedrijfsnieuws van
  • Infradata
  • geplaatst op
  • 21 januari 2015 10:56 uur

Stichting International Film Festival Rotterdam en Netwerkintegrator Infradata werken samen aan een nieuwe netwerkomgeving die tijdens de 44e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in productie zal gaan. Tijdens het jaarlijkse film evenement dat op 21 januari 2015 weer van start gaat, zijn zeven culturele podia van het IFFR met elkaar verbonden. Vanuit één centraal punt worden alle films beheerd en beschikbaar gesteld aan de verschillende locaties. Infradata ondersteunt IFFR door de levering, inzet en support van Juniper Networks switches die alle data razendsnel en met een zeer hoge kwaliteit distribueren.

Stichting International Film Festival Rotterdam organiseert jaarlijks het 12-daagse IFFR, dat behoort tot de belangrijkste filmfestivals van Europa. Het IFFR kiest voor jong en opkomend filmtalent, voor filmauteurs met een onafhankelijke en vernieuwende signatuur en voor filmmakers of kunstenaars die innovatief of experimenteel grenzen verkennen en overschrijden. IFFR is één van de grootste, meerdaagse culturele evenementen van Nederland. IFFR telt jaarlijks bijna 300.000 bezoekers en verwelkomt tijdens het festival een kleine 2500 speciale gasten uit binnen- en buitenland.

Het festival organiseert, naast het reguliere filmprogramma, een groot aantal evenementen waarbij publiek en filmmakers elkaar ontmoeten. Tijdens zaalgesprekken, lezingen, debatten, talkshows, live performances en installaties verspreid over de verschillende festivallocaties in Rotterdam worden bezoekers geïnformeerd over alles rondom het creëren van films. Daarnaast organiseert de stichting door het jaar heen activiteiten op het gebied van digitale filmdistributie en educatie.

Infradata is een toonaangevende onafhankelijke Network Integrator die zich richt op organisaties waarvan de netwerkinfrastructuur essentieel is voor het uitoefenen van de core business. De jarenlange ervaring en kennis op het gebied van Service Provider netwerken zorgen ervoor dat Infradata in staat is om next generation networks te designen, te bouwen en te supporten.

“Infradata is zeer trots een bijdrage te mogen leveren aan een prachtig cultureel evenement zoals het IFFR. Ik woon al zeven jaar in Rotterdam en probeer ieder jaar een film mee te pakken. Om nu zelf professioneel betrokken te zijn bij de technische uitrol van de content distributie is natuurlijk een mooi toeval, maar bovenal gewoon gaaf” aldus Sjors Teeuwen, Marketing Manager van Infradata.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.