Infradata opent eerste Software Defined Network (SDN) Laboratorium in Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Infradata
  • geplaatst op
  • 8 mei 2014 10:45 uur

Infradata, Network Integrator voor de Service Provider en Mission Critical Networking markt, opent als eerste in Nederland een lab gebaseerd op Software Defined Networking (SDN) topologie. Deze volledig gevirtualiseerde omgeving maakt het mogelijk om direct virtuele diensten uit te rollen zonder de daarbij gebruikelijke wachttijden en zonder tussenkomst van netwerkbeheerders.

Tijdens de lancering op de DHPA Techday op 13 mei te Utrecht zal Infradata demo’s geven met dit eerste SDN Lab. Hiertoe nodigt Infradata klanten, partners, pers en andere geïnteresseerden uit om haar stand te bezoeken. Alle geïnteresseerden zijn na 13 mei ook welkom om op afspraak langs te komen op het Infradata kantoor te Leiden om zelf de Software Defnied Networking topologie te ontdekken.

Software-defined Networking (SDN) is een nieuwe visie op het design, de implementatie en het beheer van netwerken. Het basis concept van SDN is dat een centraal controller systeem het netwerk bestuurt om zo optimalisatie in de control en forwarding planes afzonderlijk mogelijk te maken. Voordelen hiervan zijn dat netwerken hiermee te vereenvoudigen zijn, nieuwe diensten sneller uitgerold kunnen worden en de beschikbaarheid van netwerken geoptimaliseerd wordt.

“Bij de aankondiging van SDN door de meeste grote netwerk fabrikanten zijn wij direct in actie gekomen en hebben we er twee doelstellingen aangekoppeld. Te weten het eerste bedrijf te zijn dat in Nederland een SDN lab bouwt en nog in 2014 vijf Proof of Concepts (PoC’s) bij een aantal SDN geïnteresseerden te realiseren. Dat de eerste doelstelling nu reeds na vier maanden is behaald, zie ik als een knappe prestatie en het getuigt van doorzettingsvermogen en innovatiekracht bij onze medewerkers”, aldus Mohamed el Haddouchi, Director Solutions & Innovations bij Infradata.

“Een van de krachten van Infradata is dat we nieuwe producten, diensten of technieken zeer snel eigen kunnen maken. Innovatie is de kracht waarmee Infradata op de middellange en lange termijn klanten naar een volgend niveau kan brengen en aan concurrentiekracht zal laten winnen. De SDN ontwikkeling zien we als een belangrijke innovatie in onze markt en voor Infradata betekent deze innovatie dat we onze diensten en kennis in de breedte verbeteren”, aldus Leon de Keijzer, CEO van Infradata.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.