Infradata opent eerste Software Defined Network (SDN) Laboratorium in Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Infradata
  • geplaatst op
  • 8 mei 2014 10:45 uur

Infradata, Network Integrator voor de Service Provider en Mission Critical Networking markt, opent als eerste in Nederland een lab gebaseerd op Software Defined Networking (SDN) topologie. Deze volledig gevirtualiseerde omgeving maakt het mogelijk om direct virtuele diensten uit te rollen zonder de daarbij gebruikelijke wachttijden en zonder tussenkomst van netwerkbeheerders.

Tijdens de lancering op de DHPA Techday op 13 mei te Utrecht zal Infradata demo’s geven met dit eerste SDN Lab. Hiertoe nodigt Infradata klanten, partners, pers en andere geïnteresseerden uit om haar stand te bezoeken. Alle geïnteresseerden zijn na 13 mei ook welkom om op afspraak langs te komen op het Infradata kantoor te Leiden om zelf de Software Defnied Networking topologie te ontdekken.

Software-defined Networking (SDN) is een nieuwe visie op het design, de implementatie en het beheer van netwerken. Het basis concept van SDN is dat een centraal controller systeem het netwerk bestuurt om zo optimalisatie in de control en forwarding planes afzonderlijk mogelijk te maken. Voordelen hiervan zijn dat netwerken hiermee te vereenvoudigen zijn, nieuwe diensten sneller uitgerold kunnen worden en de beschikbaarheid van netwerken geoptimaliseerd wordt.

“Bij de aankondiging van SDN door de meeste grote netwerk fabrikanten zijn wij direct in actie gekomen en hebben we er twee doelstellingen aangekoppeld. Te weten het eerste bedrijf te zijn dat in Nederland een SDN lab bouwt en nog in 2014 vijf Proof of Concepts (PoC’s) bij een aantal SDN geïnteresseerden te realiseren. Dat de eerste doelstelling nu reeds na vier maanden is behaald, zie ik als een knappe prestatie en het getuigt van doorzettingsvermogen en innovatiekracht bij onze medewerkers”, aldus Mohamed el Haddouchi, Director Solutions & Innovations bij Infradata.

“Een van de krachten van Infradata is dat we nieuwe producten, diensten of technieken zeer snel eigen kunnen maken. Innovatie is de kracht waarmee Infradata op de middellange en lange termijn klanten naar een volgend niveau kan brengen en aan concurrentiekracht zal laten winnen. De SDN ontwikkeling zien we als een belangrijke innovatie in onze markt en voor Infradata betekent deze innovatie dat we onze diensten en kennis in de breedte verbeteren”, aldus Leon de Keijzer, CEO van Infradata.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...