Klanten van LeaseWeb profiteren nu standaard van all-flash-opslag NetApp

Nieuwe partnership tussen NetApp en LeaseWeb betekent verbetering services voor klanten en resellers

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 29 september 2015 11:39 uur

LeaseWeb, een van ’s werelds grootste hostingmerken, heeft de krachten gebundeld met het tier 1-opslag- en datamanagementbedrijf NetApp om zijn klanten snellere, enterprise-class diensten te kunnen aanbieden op basis van de state-of-the-art all-flashopslag. LeaseWeb levert in zijn cloudportfolio nu standaard All Flash FAS opslag van NetApp. Dit betekent dat klanten bij hun bedrijfskritische cloudtoepassingen kunnen rekenen op minder vertraging en een hogere betrouwbaarheid.

“Klanten zullen merken dat gehoste applicaties veel sneller reageren en betrouwbaarder werken dan op opslagsystemen met harde schijven”, aldus Robert van der Meulen, Manager Cloud bij LeaseWeb. “Dankzij de partnership met NetApp krijgen onze klanten toegang tot een serviceniveau dat normaal gesproken alleen is weggelegd voor grote ondernemingen. Dit is goed nieuws voor onze klanten en channelpartners, die hun bedrijfskritische workloads steeds vaker onderbrengen in de cloud.”

Netapp All Flash FAS biedt voordelen van enterprise kwaliteit waardoor all-flash systemen breed kunnen worden ingezet. De oplossing combineert hoge prestaties met de beste data management. Een AFF-cluster met maximale grootte doet ongeveer 4 miljoen IOPS met een vertraging van 1 ms (8K random, met inline-efficiencies). Wat throughput betreft is 100 GB/s mogelijk. NetApp is een van de weinige aanbieders die, na rigoureuze tests en assessments eerder dit jaar, zijn All Flash FAS heeft laten benchmarken door de Storage Performance Council.

“All Flash FAS van NetApp verandert de manier waarop bedrijven zakendoen door de prestatiesnelheid van applicaties te verhogen en de serverefficiëntie te verbeteren”, aldus Dave Allen, vicepresident Noord-EMEA bij NetApp. “Het is ideaal voor een cloudomgeving, met name voor customer facing en omzet genererende apps. LeaseWeb heeft een bewezen expertise op het gebied van IaaS en een uitstekende technologiestack. We zijn dan ook erg verheugd om onze krachten te bundelen en zo klanten van snellere, enterprise-class diensten te kunnen voorzien.

Flashopslag is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de bewegende onderdelen van schijfsystemen. Er is een kleinere kans op technische storingen en de hogere lees- en schrijfcapaciteiten zorgen voor minder vertraging. SSD is ideaal voor prestatiegerichte workloads met strikte SLA’s en het is met name zeer effectief voor developers die snel nieuwe omgevingen moeten testen en opnieuw moeten ontwerpen. Daarnaast maken de flash-series van NetApp, die voorzien zijn van geclusterde Data ONTAP® software, datamobiliteit mogelijk. Dit gebeurt zonder verstoringen tussen all-flash-, hybride en cloudomgevingen.

Het nieuwe platform wordt al gebruikt voor de clouddiensten van LeaseWeb in Nederland. De service maakt deel uit van de nieuwe partnerships tussen LeaseWeb Nederland en NetApp en wordt kosteloos geïmplementeerd in alle LeaseWeb Cloud oplossingen. Als NetApp Gold Service Provider-partners zal LeaseWeb deze dienst ook aanbieden aan LeaseWeb Reseller Partners, die de voordelen van SSD-opslag kunnen doorzetten naar hun eigen klanten. Het platform zal naar verwachting de komende weken ook worden gelanceerd voor de LeaseWeb-servicebedrijven in Duitsland, Azië en de Verenigde Staten.

“De samenwerking met NetApp laat goed zien hoe iedereen binnen een channel profiteert van sterke partnernetwerken”, aldus Freek Hemminga, Global Channels & Marketing Manager bij LeaseWeb. “We zijn de eerste provider van IaaS-oplossingen die dit baanbrekende platform implementeert. Hierdoor kunnen onze klanten en partners hun diensten aanbieden met performance en een betrouwbaarheid van enterprise-kwaliteit. Op deze manier blijven ze concurrerend op de markt van vandaag, die almaar sneller en datagedrevener wordt. We zijn heel blij dat we dit samen met NetApp mogelijk kunnen maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.