KPN dochter IS Group neemt managed hosting- en cloud dienstverlener Net Ground over

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 1 december 2015 10:34 uur

IS Group, een dochteronderneming van KPN kondigt vandaag de overname aan van 100% van het aandelenkapitaal in Net Ground B.V., een leverancier van managed hosting- en clouddiensten in Nederland. IS Group koopt dit belang van de huidige aandeelhouder, Netmen B.V. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De overname is een volgende stap in de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Door de overname van Net Ground kan IS Group haar managed hosting mogelijkheden uitbreiden en versterkt zij haar positie in de markt van e-business bedrijven en de publieke sector.

Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Als dochteronderneming van KPN is het onze strategie om invulling te geven aan de toenemende vraag van onze zakelijke klanten naar cloud diensten die hun groei ondersteunen. Met de overname van Net Ground breiden we onze schaal en marktbereik verder uit en kunnen wij onze klanten nog beter helpen met de overstap naar de cloud. De overname en integratie van managed hosting- en cloud leveranciers is een belangrijk onderdeel van onze strategie om ons marketleiderschap verder uit te bouwen.”

De ondernemingsraad van IS Group heeft een positief advies afgegeven voor de transactie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.