LeaseWeb breidt CDN uit naar Azië en opent Point of Presence in datacenter Singapore

Content Delivery Network LeaseWeb bereikt hiermee wereldwijde capaciteit van 500 Gbps

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 20 maart 2014 11:35 uur

LeaseWeb, een van de grootste hostingproviders ter wereld met een productportfolio variërend van cloud computing tot on-demand dedicated servers en managed hosting, heeft de implementatie afgerond van een CDN Point of Presence (PoP) in Singapore. Door de toevoeging van deze nieuwe PoP wordt LeaseWeb’s content delivery network (CDN) infrastructuur uitgebreid naar Azië.

De nieuwe PoP in Singapore voegt 100 Gbps toe aan de huidige CDN capaciteit van 400 Gbps en brengt de totale wereldwijde capaciteit daarmee op 500 Gbps. Daarnaast zorgt de nieuwe PoP voor snellere content distributiesnelheden in Azië en de Pacific.

De SSD gebaseerde infrastructuur van LeaseWeb CDN, een oplossing bedoeld voor file- en videodistributie met hoge bandbreedte en live-streaming/broadcasting, bestaat nu uit strategisch geplaatste PoP’s in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Deze CDN SuperPoP’s, zo aangeduid door LeaseWeb vanwege hun enorme capaciteit, hebben een directe verbinding met een van de grootste IP netwerken ter wereld; met een totale bandbreedte van 4,0 Tbps en het gebruik van intelligente routing en load balancing technologieën.

Door de uitbreiding van de CDN infrastructuur in Azië heeft LeaseWeb nu vijf SuperPop’s wereldwijd, in Singapore, Amsterdam, Frankfurt, San Francisco en Washington D.C.

Ontwikkeld in Nederland

LeaseWeb CDN maakt gebruik van A-merk technologieën en een open source gebaseerde netwerkarchitectuur. De CDN oplossing is volledig ontwikkeld door LeaseWeb’s eigen engineers.

Voor de implementatie van de SuperPoP in Singapore heeft LeaseWeb per vliegtuig een variëteit aan high-end apparatuur vanuit Nederland naar Singapore getransporteerd – waaronder meerdere database servers, een aantal storage appliances, meerdere edge servers, alsmede load balancers, routers en switches. Engineers van LeaseWeb hebben de specifieke configuratie voor de SuperPoP lokaal in het datacenter geïmplementeerd en deze verbonden met de wereldwijde CDN infrastructuur.

“De omvang van de hardware infrastructuur is nogal indrukwekkend vergeleken met een gewone netwerk PoP,” zegt Ignacio Manrique de Lara, Manager CDN bij LeaseWeb. “Onze innovatieve CDN SuperPoP configuratie, met schaalbare solid-state drive (SSD) caching capaciteit en 100 Gbps extra bandbreedtevolume in Singapore, zorgt ervoor dat er een significante hoeveelheid capaciteit aan de wereldwijde CDN oplossing wordt toegevoegd. Daarmee kunnen we het huidige CDN bereik in Azië verder perfectioneren en al onze CDN klanten wereldwijd dezelfde hoge kwaliteit bieden.”

100 procent SSD

De SSD gebaseerde SuperPoP’s en het grote bandbreedtevolume in LeaseWeb’s wereldwijde CDN infrastructuur, maken de oplossing bij uitstek geschikt voor het distribueren van grote files op wereldwijde schaal – voor bijvoorbeeld software security en patch updates, videodistributie, en live streaming.

“Het is uniek dat een CDN oplossing voor 100 procent gebruikmaakt van SSD technologie,” zegt Maurits van der Schee, CDN Innovation Engineer bij LeaseWeb. “De meeste CDN’s gebruiken SSD namelijk slechts voor een klein gedeelte van de oplossing. Wij hebben de keuze gemaakt om onze CDN heel veel power mee te geven en dus alleen SSD technologie in te zetten, om maximale caching effecten te realiseren en te voorkomen dat de wereldwijd gedistribueerde video’s gaan bufferen.”

“Daarnaast leveren specifiek ontwikkelde storage tiering modules een belangrijke bijdrage aan de redundantie en veerkrachtigheid van de LeaseWeb CDN,” zegt Van der Schee. “Het intelligent ingerichte hiërarchische management van onze storage infrastructuur, geoptimaliseerd voor toepassingen zoals file & video distributie en streaming, verzekert klanten ervan dat zij meerdere storage opties hebben op verschillende storage lagen en locaties, wat de gebruikerservaring ten goede komt. Daarnaast is de schaalbaarheid van de CDN oplossing gegarandeerd via de redundant uitgevoerde infrastructuur en Geo-DNS.”

Pay-as-you-go versus Enterprise

LeaseWeb CDN ondersteunt HTTP live streaming (HLS) en pseudo streaming voor video on demand (VoD). Op dit moment worden de volgende codecs ondersteund: HLS / HSS, MP4, H264, Flash Video (FLV), VP8 (WebM), VP9 (WebM), en Smooth Streaming.

LeaseWeb’s CDN infrastructuur is een open source oplossing, ontwikkeld door LeaseWeb’s eigen engineers. Niet alleen de hoge snelheden en hoge bandbreedtecapaciteit zijn kenmerkend voor deze CDN infrastructuur. Andere belangrijke features van LeaseWeb CDN zijn: real-time monitoring statistieken, om content distributie te optimaliseren; instant purging, om het accuraat afleveren van data te garanderen; advanced origin protection, om bescherming te bieden tegen DDoS aanvallen; en API gedreven ontwikkeling van features, voor optimale enterprise integratie. Het CDN engineering team van LeaseWeb werkt voortdurend aan uitbreiding van nieuwe features met functionaliteit die aansluit bij evoluerende klantbehoeften.

LeaseWeb CDN is beschikbaar in twee versies, de Enterprise en Pay-as-you-go variant, waarmee zowel enterprises met een behoefte aan maatwerkoplossingen worden bediend alsmede kleinere gebruikers die op zoek zijn naar onmiddellijk te gebruiken CDN functionaliteit tegen minimale investeringskosten. De Enterprise versie biedt klanten met grote CDN bandbreedtevolumes substantiële kostenbesparingen ten opzichte van de Pay-as-you-go productvariant. Beide oplossingen bieden 100 procent uptime service level (SLA) garantie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.