LeaseWeb breidt channel programma uit met partner services voor solution providers

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 18 maart 2015 10:45 uur

LeaseWeb, een van de grootste hosting merken ter wereld, heeft zojuist het LeaseWeb Specialized Partner Program gelanceerd. Dit channel programma richt zich op solution providers, waaronder VAR’s, system integrators en Managed Service Providers (MSP’s). Het programma voorziet deze partners van een wereldwijd portfolio aan infrastructuuroplossingen, gecombineerd met zowel financiële incentives als technologische consultancy en support.

Na de lancering van een wereldwijd Referral Partner Program afgelopen september is het doel van LeaseWeb’s Specialized Partner Program nu om value-added resellers (VAR’s), IT-consultants, system integrators en managed service providers (MSP’s) aan zich te binden.

“Na gesprekken met branche-analisten en het kanaal, kregen we over andere hosting service providers in de markt steeds te horen dat hun partner progamma’s ‘er op papier goed uitzien, maar in de praktijk niet geweldig blijken te zijn’,” zegt Freek Hemminga, Global Channels en Marketing Manager bij LeaseWeb. “Wij hebben deze feedback meegenomen en in ons nieuwe programma voor solution providers verwerkt. Dit programma bevat haalbare incentives en vergoedingen, met directe kortingen en backend-betalingen die kunnen oplopen tot 16%. Deze financiële voordelen hebben we gecombineerd met services voor partners zoals dedicated accountmanagement, toegang tot onze technische en support teams, en ondersteunende diensten vanuit marketing.”

“Ons marktonderzoek laat zien dat we hiermee een gat in de markt opvullen, met een programma waarmee we solution providers serieus nemen,” zegt Hemminga. “Value added resellers, IT consultants en andere solution providers halen het grootste deel van hun marge uit de integratie en lancering van technologieën, niet uit de infrastructuur zelf. Het leveren van hoogwaardige hosting infrastructuur is LeaseWeb’s expertise en samenwerking is dus een logische stap, omdat zowel LeaseWeb als partners zich in dat geval kunnen bezighouden met waar ieder in excelleert. Partners hebben op die manier de mogelijkheid om hun klanten hosting services van zeer hoge kwaliteit te bieden, met de nieuwste accreditaties en beveiligingsnormen, zonder de nodige kapitaalintensieve investeringen te hoeven doen.”

“Wij zullen fors in dit programma blijven investeren,” zegt Hemminga. “Sales via ons Specialized Partner Program is belangrijk voor de verdere expansie van LeaseWeb. Praktisch gezien is er een dedicated team voor channel sales en marketing gecreëerd en er zijn investeringen gedaan in activiteiten met betrekking tot marketing-support en -development.”

LeaseWeb partners kunnen nu bij een of meer van de volgende typen partners horen:

  • Reseller: groothandel, unmanaged hostingproviders
  • Referral: IT-consultants, applicatieontwikkelaars, webdesigners en andere bedrijven die hun focus hebben op activiteiten buiten de hostingindustrie
  • Specialized: IT-consultants, system integrators, Managed Service Providers, xSP’s, VAR’s

Het LeaseWeb Specialized Partner Program is onderdeel van het LeaseWeb Partner Network (LPN), een uitgebreid raamwerk dat LeaseWeb’s partner ecosysteem ondersteunt.

Via onafhankelijke entiteiten in Europa, Azië en de VS biedt LeaseWeb een uitgebreid portfolio aan infrastructuuroplossingen, waaronder bare metal servers, public en private cloud en de mogelijkheid om zelf hybride omgevingen samen te stellen voor de meest veeleisende applicaties en workloads van enterprise organisaties. Deze LeaseWeb bedrijven bieden hun partners eveneens toegang tot het LeaseWeb Partner Network.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?