LeaseWeb breidt uit in Verenigde Staten met nieuw datacenter in Dallas

Datacenter biedt klanten gespecialiseerde hostingoplossingen en toegang tot wereldwijd netwerk

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 15 december 2015 15:09 uur

Om in te spelen op de groeiende vraag vanuit de Verenigde Staten kondigt LeaseWeb, één van de grootste hostingmerken ter wereld, vandaag de opening aan van een nieuw datacenter in Dallas. Het derde datacenter van LeaseWeb USA zal het product- en dienstenaanbod van het bedrijf nog verder versterken en tevens zorgen voor een intensievere samenwerking met Equinix.

LeaseWeb USA heeft al datacenters in Washington, D.C. en in San José, Californië. De uitbreiding naar Dallas geeft klanten meer points of acces. Hierdoor kunnen zij risico’s beperken en hebben ze geen externe diensten voor disaster recovery meer nodig, terwijl de betrouwbaarheid en de redundantie omhoog gaan. Het nieuwe datacenter biedt een uitgebreid portfolio aan LeaseWeb-infrastructuurdiensten met grote bandbreedte en weinig latency, waaronder dedicated server hosting en colocatiediensten. Alle LeaseWeb-diensten zijn eenvoudig op afstand te beheren, zodat klanten altijd de controle hebben, waar ze ook zitten.

“LeaseWeb is de afgelopen zes maanden in de Verenigde Staten twee keer zo groot geworden, ons nieuwe datacenter in Dallas helpt om deze groei verder te stimuleren. Op deze manier kunnen we inspelen op de explosief groeiende vraag die we hier hebben,” aldus William Schrader, CEO van LeaseWeb USA. “We hebben al datacenters die klanten aan beide kusten van de Verenigde Staten ondersteunen. Met deze nieuwe locatie versterken we de naadloze dekking van ons netwerk en geven we klanten toegang tot het toonaangevende LeaseWeb-portfolio op een strategische locatie.”

Equinix Marketplace
Het nieuwe datacenter in Dallas betekent ook een uitbreiding van de samenwerking tussen LeaseWeb USA, Equinix en de Equinix Marketplace™. Equinix Marketplace™ is een online-community waar Equinix-klanten producten en diensten kunnen kopen en verkopen. LeaseWeb USA zal via de Equinix Marketplace ook zijn uitgebreide LeaseWeb-portfolio van managed hosting-diensten promoten en aanbieden. Equinix-klanten kunnen via de Marketplace profiteren van de wereldwijde aanwezigheid van LeaseWeb en van het uitgebreide hostingaanbod. Daarnaast kunnen Equinix-klanten tegelijkertijd hun eigen klantenbestand ondersteunen om verdere groei te stimuleren in de Verenigde Staten.

“Dallas blijft één van de meest strategische verbindingspunten in Noord-Amerika en de datacenters van Equinix bevatten een rijk ecosysteem van meer dan 275 lokale bedrijven,” aldus Jim Poole, vicepresident global service providers van Equinix. “We zijn erg enthousiast dat LeaseWeb op deze markt met ons samenwerkt en het doet ons goed dat we een faciliterende rol kunnen spelen bij het verbinden van klanten en partners binnen hun digitale supply chain.”

Toonaangevende oplossingen
De nieuwste vestiging van LeaseWeb USA is een verdere uitbreiding op het toch al uitgebreide, wereldwijde LeaseWeb-netwerk van datacenters, met 10 locaties in Europa, Azië en Noord-Amerika. Het LeaseWeb-platform draait op één van de grootste, meest betrouwbare netwerken in de wereld, met een bandbreedtecapaciteit van 5,0 Tbps en 99,9999% core-uptime.

Het LeaseWeb-portfolio omvat:

· Dedicated Servers voor een volledig op maat gemaakte infrastructuur. Klanten kunnen hierdoor hun servers configureren zoals zij willen, van e-mailhosting tot bedrijfskritische applicaties. De servers van LeaseWeb maken ook on-demand-provisioning mogelijk, van losse servers tot grootschalige systemen.

· Een compleet aanbod aan cloud-serverhosting, van virtuele servers tot bare metal-servers en private clouds. Deze kunnen naar eigen wens ingericht worden, op basis van vooraanstaande systemen als Apache CloudStack en VMware.

· Het LeaseWeb content delivery network (CDN), combineert op maat gemaakte hardware en expertise in netwerkoptimalisatie met gemakkelijke pay-as-you-go-opties. Geoptimaliseerd voor grote bestanden en website acceleration, wat ideaal is voor e-commerceklanten.

· Uitgebreide colocatiediensten, van rackunits tot privécages, allemaal met flexibele stroom- en bandbreedteopties. LeaseWeb biedt klanten ook de mogelijkheid om traditionele colocatie te combineren met gespecialiseerde servers en cloudomgevingen, voor een oplossing op maat.

· LeaseWeb Application Security, een zeer geavanceerd beveiligingspakket dat zorgt voor bescherming tegen hackers, zonder vermindering van websiteprestaties. Dit pakket bestaat uit een web application firewall (WAF), threat intelligence-ondersteuning door experts in applicatiebeveiliging en een Security Operation Center dat 24/7 bemand is.

Het datacenter in Dallas is het vervolg op de recente lancering van LeaseWeb Cloud in Singapore en een nieuwe beveiligingsdienst om applicaties te beschermen tegen DDoS-aanvallen. LeaseWeb overweegt momenteel ook datacenters te openen in Sydney en Tokio.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?