LeaseWeb Hosting Solutions rond audit voor NEN7510 verklaring succesvol af

Hosting omgeving voldoet aan de NEN7510 normen voor beveiliging, flexibiliteit en serviceverlening om medische informatie te beschermen

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 15 maart 2016 14:25 uur

LeaseWeb Nederland, onderdeel van één van de grootste hostingmerken ter wereld, kondigt vandaag aan dat zijn platform voldoet aan alle benodigde normen voor informatiebeveiliging in de zorg volgens de NEN7510 standaard.

De verklaring is afgegeven door de onafhankelijke auditor EY (voorheen Ernst & Young). Partners van LeaseWeb Nederland kunnen hiermee bewijzen aan hun klanten, aandeelhouders en andere belanghebbenden, dat het LeaseWeb platform voldoet aan de NEN normen. Dankzij de NEN7510 verklaring kan LeaseWeb Nederland internationale klanten verzekeren dat hun data goed is beschermd. Onlangs heeft LeaseWeb voor de Amerikaanse markt een soortgelijke verklaring ontvangen, de U.S. Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

“Het is belangrijk dat organisaties persoonlijke data goed beveiligen,” zegt Giancarlo Scaramelli, Chief Customer Officer van LeaseWeb. “Onze klanten kunnen er dankzij deze NEN verklaring van op aan dat LeaseWeb gedegen kennis heeft op het gebied van databeveiliging en zakelijke flexibiliteit.”

NEN7510 is een standaard voor informatiebeveiliging in de zorg waarmee individuele medische data, die is opgeslagen of online verwerkt, wordt gewaarborgd. Deze medische data omvat vrijwel alle individueel geïdentificeerde informatie die wordt verzameld tijdens het verlenen van medische zorg.

EY stelt vast dat de hosting omgeving van LeaseWeb Nederland voldoet aan alle geldende normen voor logische en fysieke veiligheid, operationele flexibiliteit, incident management, serviceverlening en change management.

LeaseWeb heeft onlangs zijn interne assurance en compliance raamwerk vernieuwd om beter in te spelen op snelle internationale groei. Hierdoor kan worden voldaan aan de normen van klanten en certificeringen. Dankzij het LeaseWeb Trust model kunnen auditors van klanten sneller en makkelijker controleren of de diensten van LeaseWeb voldoen aan alle huidige eisen.

“De belangrijkste factor in het bedrijfsleven is vertrouwen,” zegt Scaramelli. “Het LeaseWeb Trust model geeft een transparant overzicht van de gebieden die wij onafhankelijk laten toetsen. Door deze informatie openlijk te delen, nemen wij zorgen bij onze klanten uit handen en helpen wij hen om te voldoen aan de hoge standaarden die zij zichzelf stellen.”

Naast de NEN7510 norm voldoen alle onafhankelijke wereldwijde entiteiten van LeaseWeb ook aan de ISO 27001:2013, PCI DSS certificeringen en de SOC 1 Type II assurance rapporten.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...