LeaseWeb kiest voor SAP Cloud for Customer en voor Acorel als implementatiepartner

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 25 januari 2016 11:54 uur

Hostingprovider LeaseWeb Nederland en SAP partner Acorel gaven op 11 januari officieel het startsein voor het implementatietraject van SAP Cloud for Customer (C4C). LeaseWeb wordt daarmee de eerste Nederlandse Cloud Service Provider die gaat werken met de SAP cloudoplossing voor Customer Relationship Management. Bjorn Tammer, Program Manager van LeaseWeb: “Straks is al onze klantinformatie gebundeld op één platform.”

LeaseWeb’s servicebedrijven in Europa, Azië en de Verenigde Staten verzorgen de cloudhosting voor ruim 17.500 klanten, variërend van zelfstandige internetprofessionals tot Hallmark en AFAS Software. Vanwege een explosieve groei in de afgelopen jaren heeft LeaseWeb Nederland nu behoefte aan systemen die de processen op grote schaal ondersteunen. De implementatie van de CRM-cloudoplossing is daar een onderdeel van.

Eén platform voor sales en service
LeaseWeb koos voor SAP Cloud for Customer als CRM-systeem. “C4C past bij onze IT-omgeving en bij onze doelstelling om een betrouwbare, waardevolle partner te zijn voor onze klanten”, legt Tammer uit. Straks kan alles worden vastgelegd in het CRM-systeem in de cloud. Van contactmomenten tot afspraken, en van vragen tot wensen. Zo ontstaat er van elke afzonderlijke klant een compleet profiel.

Acorel als implementatiepartner
LeaseWeb ging op zoek naar een passende implementatiepartner. Die moest snel kunnen schakelen en specialist zijn op het gebied van customer engagement. Na een selectietraject kwamen ze uit bij Acorel. “Ik geloof in de best-of-breed benadering”, vertelt Tammer. “En Acorel is specialist in Nederland op het gebied van customer engagement en CRM-systemen.” Dat werd nog eens extra bevestigd toen bleek dat ook de verantwoordelijke accountmanagers van SAP enthousiast zijn over Acorel.

Een fundament voor customer engagement
Joost Goudriaan, accountmanager bij Acorel, over het innovatieve karakter van de implementatie: “We hebben een oplossing samengesteld waarbij SAP C4C het fundament vormt voor Customer Relationship Management. Het systeem is helemaal ingebed in de bestaande processen en applicaties. Zo zijn er koppelingen met de chat-tool, telefoonoplossing, marketing-oplossing en socialmediakanalen van LeaseWeb.” Via de cloud hebben de medewerkers van LeaseWeb Nederland straks altijd en overal inzicht in de actuele klantinformatie. Tammer: “Wij staan te popelen om met de nieuwe SAP systemen aan de slag te gaan!”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.