LeaseWeb opent datacenter in Singapore

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 22 juli 2014 10:02 uur

LeaseWeb, een van de grootste hosting merken ter wereld met meer dan 60.000 fysieke servers in beheer, heeft zijn datacenter infrastructuur uitgebreid naar Azië. De nieuw opgerichte dochteronderneming, LeaseWeb Asia Pacific, heeft een datacenter geopend dat gevestigd is in het eerder dit jaar gelanceerde Singapore CloudSpace II datacenter van Pacnet (SGCS2).

Het nieuwe datacenter in Singapore voegt een strategisch belangrijke locatie toe aan LeaseWeb’s wereldwijde datacenter footprint, en is een eerste stap in het leveren van cloud infrastructuur oplossingen in Azië. LeaseWeb Asia Pacific zal in eerste instantie on-demand bare metal servers aanbieden. Vervolgens zal het portfolio worden uitgebreid met het virtual cloud aanbod van LeaseWeb, waardoor klanten de mogelijkheid krijgen om eigenhandig en snel private clouds aan te maken en op te schalen.

Uitrol datacenters Azië

“Ons ambitieuze groeiplan vraagt om een snelle uitrol van datacenters in deze regio,” zegt Bas Winkel, Managing Director van LeaseWeb Asia Pacific. “Klanten uit Europa en de Verenigde Staten kunnen op die manier gemakkelijk de stap maken richting nieuwe markten in Azië, ondersteund door onze high performance infrastructuur oplossingen. De focus van Pacnet op datacenter efficiëntie en operationele duurzaamheid sluit bovendien goed aan bij onze eigen visie waarin klanten toegang wordt geboden tot een wereldwijd hosting platform met ongeëvenaarde waarde en performance.”

Het nieuwe datacenter van LeaseWeb Asia Pacific is verbonden met een wereldwijde IP backbone die bestaat uit 52 Points of Presence (PoPs), 33 Internet Exchanges (IXs), en een totale capaciteit van meer dan 4.0 Tbps – waarmee het een van de grootste netwerken in zijn soort ter wereld is.

Winkel: “Deze geografische expansie is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van ons hosting platform. Klanten kunnen hierdoor hun cloud infrastructuur vanuit iedere locatie ter wereld uitrollen en managen, ondersteund door een wereldwijd netwerk. Dit betekent dat onze klanten hun applicaties dichter bij eindgebruikers kunnen brengen in Azië. Dat zal voor betere gebruikerservaringen zorgen en uiteindelijk omzet-verhogend werken.”

CloudSpace II is een van Pacnet’s prominente datacenters, met een Uptime Institute Tier III certificering. De faciliteit biedt volledig redundante power en koeling systemen, uitgebreide branddetectie en blussystemen, alsmede de nieuwste technologieën op het gebied van toegangsbeveiliging.

De overeenkomst met Pacnet voorziet tevens in toekomstige datacenter expansie van LeaseWeb Asia Pacific naar andere locaties in de regio, waaronder Hong Kong, Sydney en Tokyo.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?