LeaseWeb Platinum Sponsor van de Apache Software Foundation

Hostinginfrastructuur ondersteunt meer dan 300 core clouds van de Apache Software Foundation in de VS en Nederland zodat open source platform ontwikkelaars wereldwijd hun werk kunnen doen

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 12 mei 2016 13:12 uur

LeaseWeb, één van ’s werelds grootste hostingmerken, kondigt vandaag aan dat het Platinum Sponsor van de Apache Software Foundation (ASF) is geworden. De sponsorovereenkomst maakt het voor de ASF mogelijk om op basis van LeaseWeb’s hostingoplossingen grote hoeveelheden infrastructuur in de VS en Nederland op te zetten.

Robert van der Meulen, Manager Cloud van LeaseWeb zegt: “Het is fantastisch om een Platinum Sponsor te zijn van de ASF en meer dan 300 bestaande Apache-projecten te ondersteunen. Via ons netwerk van datacenters, servers en cloud-platformen bieden wij maximale uptime, zodat de ASF development community dag en nacht kan presteren.”

De ASF is een non-profit organisatie met vrijwillige ontwikkelaars en software-experts die honderden software applicaties wereldwijd hebben gecreëerd waaronder: Apache CloudStack, Hadoop, Cassandra en de Apache HTTP Web Server. Alle Apache projecten kunnen nu profiteren van de CloudStack-gebaseerde LeaseWeb Cloud, waarmee ontwikkelaars toegang krijgen tot de tools die nodig zijn om verder te werken aan baanbrekende software projecten.

Als onderdeel van de sponsorovereenkomst geeft LeaseWeb de Apache Software Foundation toegang tot het LeaseWeb Cloud portfolio. Het portfolio bestaat uit LeaseWeb Public Cloud en Private Cloud op basis van Apache CloudStack en VMware-gebaseerde private cloud-oplossingen.

“Wij ondersteunen het werk van de open source community volledig. Dankzij het Platinum Sponsorship kunnen wij leren van topontwikkelaars binnen de IT community. Door hen de juiste middelen te verstrekken willen wij hun initiatieven in stand te houden,” aldus Van der Meulen.

Het ASF Sponsorship helpt de open source community door bestaande projecten te ondersteunen, nieuwe initiatieven uit te werken en de meritocratische community-driven ontwikkeling, “De Apache Way”, te bevorderen.

LeaseWeb sluit zich aan bij de huidige individuele en corporate ASF Platinum sponsors zoals: Cloudera, Facebook, Google, Microsoft, Pivotal en Yahoo. Samen met zeven Gold, twaalf Silver en zeven Bronze sponsors helpen ze de ASF met de dagelijkse operationele kosten.

Ongeveer twee derde van de jaarlijkse begroting van de ASF wordt besteed aan de ondersteunende diensten om de Apache infrastructuur draaiende te houden. Vorig jaar resulteerde dit in een 99%+ uptime. Het ASF-infrastructuurteam is verdeeld over vier continenten en verwerkt meer dan 10.000 verzoeken per kwartaal. Daarnaast is het actief bezig met het verbeteren van Apache monitoring, logging, rapportage en het opbouwen van diensten. Dit leverde een toename op van 200% in de werkgelegenheid.

“Wij waarderen de steun van LeaseWeb en verwelkomen hen bij het ASF Sponsorship programma,” zegt David Nalley, Vice President van ASF-infrastructuur. “Met hun genereuze bijdrage kunnen wij een aantal van onze uitgaven op hardware en cloud-diensten verminderen in de toekomst.”

*”Apache”, “Cassandra”, “Apache Cassandra”, “CloudStack”, “Apache CloudStack”, “Hadoop”, and “Apache Hadoop” are registered trademarks or trademarks of the Apache Software Foundation in the United States and/or other countries.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Vier hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?
Lanceanons: nice website http://longblackcock.com/bibcam-boy-bbc.html

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...