LeaseWeb stelt Svenja de Vos aan als nieuwe CTO om innovatie en groei te stimuleren

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 16 december 2016 10:08 uur

LeaseWeb, één van de grootste hosting merken, kondigt vandaag aan dat het Svenja de Vos (38) heeft aangesteld als nieuwe Chief Technology Officer (CTO). Svenja komt naar LeaseWeb in een tijd waarin het bedrijf haar portfolio van hybride clouddiensten blijft uitbreiden om beter aan de behoeften van de klant te voldoen. In deze rol zal zij LeaseWeb’s technische visie gaan vormgeven en leiden, innovatie gaan bevorderen en de cloud hosting- en cybersecurity diensten verder gaan uitbreiden.

Svenja heeft meer dan 20 jaar ervaring in de telecommunicatie- en hosting industrie. Ook heeft zij een track record in succesvolle implementatieprojecten op het gebied van innovatie en transformatie. Vanaf 1 januari 2017 zal zij deel uit gaan maken van het LeaseWeb Global Management Team en zal ze verantwoordelijk zijn voor de afdelingen productmanagement, product engineering en IT-systeembeheer.

“Volgens verschillende onderzoeken zal de cloudindustrie tot 2020 flink blijven groeien en LeaseWeb is op dit vlak uitzonderlijk goed gepositioneerd, waardoor het klanten een rijk portfolio aan cloudaanbiedingen kan bieden zoals: dedicated servers, CDN, VMware, CloudStack en Microsoft Azure. Ik kijk er naar uit om me bij hen te voegen tijdens deze nieuwe fase in hun uitbreiding. De organisatie heeft een krachtig businessmodel en staat bekend om het leveren van uitmuntende producten,” zegt De Vos. “Ik kijk uit naar de samenwerking met het management team en om samen met hen LeaseWeb naar het volgende niveau te brengen, nu de cloudindustrie grote stappen voorwaarts maakt. Ik geloof sterk dat een agile benadering, waarin de klant centraal staat, leidt tot het maken van de beste producten.”

Door de jaren heeft Svenja meerdere internationale functies bekleedt bij de Europese telecommunicatie operator Tele2. Recentelijk werkte ze voor Tele2 Group in Zweden als Director of Transformation, in deze rol kreeg ze de verantwoordelijkheid om de kostenefficiëntie en effectiviteit van de organisatie te transformeren. Hieraan voorafgaand was ze Chief Information Officer bij Tele2 in Nederland, waarbij ze de IT-afdeling meer agile liet werken. In 2016 nam Inspiring Fifty haar op in de lijst van de 50 meest inspirerende business vrouwen in Nederland. Recentelijk werd ze opgenomen in de “Goudhaantjes-100”-lijst, een lijst met Nederlands managementtalent die Management Team ieder jaar samenstelt op basis van gesprekken met headhunters, tips van lezers en eigen research. “Met haar sterke strategische inzicht en haar uitgebreide ervaring in de industrie, zijn we verheugd om Svenja toe te voegen aan ons team. We kijken er naar uit om samen met haar onze technologie verder te ontwikkelen en door te blijven gaan met het leveren van cutting-edge oplossingen voor onze klanten,” zegt Con Zwinkels, CEO van LeaseWeb Global.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.