LeaseWeb voegt reseller functionaliteit toe aan zijn wereldwijde CDN

CDN gebruikt groeiend aantal SuperPoP’s en global IP netwerk met meer dan 4.0 Tbps aan beschikbare bandbreedte

  • Bedrijfsnieuws van
  • LeaseWeb
  • geplaatst op
  • 5 augustus 2014 10:57 uur

LeaseWeb CDN, onderdeel van het wereldwijd opererende hosting services merk LeaseWeb, heeft reseller functionaliteit toegevoegd aan zijn hoge-capaciteit Content Delivery Network (CDN). Via een gebruiksvriendelijk control panel en een volledige set API’s, worden LeaseWeb Partners in staat gesteld om een wereldwijde CDN service aan hun klanten aan te bieden en zo in te spelen op de groeiende vraag naar online video en rich media content.

De nieuwe reseller functionaliteit van LeaseWeb CDN is onder andere bedoeld voor value added resellers (VAR’s), IT consultants, internetbureaus, system integrators en managed services providers. De functionaliteit is beschikbaar via selectieve programma’s van het LeaseWeb Partner Network (LPN).

De CDN service is in eigen huis ontwikkeld en werd in 2013 op de markt gebracht. Het gaat om een CDN op basis van pure SSD die gebruikmaakt van een groeiend aantal SuperPoP’s wereldwijd, met grote hoeveelheden compute en caching power. De toegevoegde reseller functionaliteit stelt LeaseWeb Partners in staat om snel en eenvoudig een CDN service voor hun klanten in te richten. De functionaliteit biedt onder andere gemakkelijke configuratie mogelijkheden, uitgebreide managementopties en RESTful API’s.

“Het aanbieden van geavanceerde reseller functionaliteit aan geselecteerde LeaseWeb Partners is in lijn met de versterkte focus op de ontwikkeling van onze channel business,” zegt Julien Lehman, LeaseWeb CDN Manager.

“De vraag naar performance en agility explodeert op dit moment,” zegt Lehman. “Dat biedt uitgebreide mogelijkheden voor de channel community. De toegevoegde reseller functionaliteit is ideaal voor providers die een nieuwe service aan hun portfolio willen toevoegen, maar ook voor CDN specialisten die op zoek zijn naar een uitstekende service tegen betere voorwaarden. De RESTful API’s en het gebruiksvriendelijke control panel maken het tevens een geschikte oplossing voor grote bedrijven. Zij kunnen hiermee hun IT infrastructuur consolideren en gemakkelijk de content van verschillende merken managen.”

Nieuwe SuperPoP lancering in Miami

LeaseWeb CDN is ontworpen op basis van de nieuwste technologieën. Voorgaande CDN’s maakten vaak gebruik van veel verschillende servers op een groot aantal locaties. LeaseWeb CDN gebruikt een beperkt aantal krachtige nodes op strategische locaties wereldwijd. Deze nodes worden door het bedrijf SuperPoP’s genoemd. De SuperPoP’s zijn verbonden met een van de grootste IP netwerken ter wereld, met meer dan 4.0 Tbps aan beschikbare bandbreedte.

LeaseWeb CDN heeft zijn SuperPoP’s momenteel strategisch gepositioneerd in Europa (Amsterdam, Frankfurt), de Verenigde Staten (Manassas, San José), en Azië (Singapore). Binnen een maand zal een nieuwe SuperPoP live gaan in Miami, wat de performance voor eindgebruikers in Zuid-Amerika ten goede zal komen.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...