MainOne selecteert Minkels om positie in West-Afrikaanse datacentermarkt verder te versterken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 24 oktober 2016 13:51 uur

Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – is door MainOne geselecteerd als leverancier van datacenterinfrastructuur. MainOne is de belangrijkste aanbieder van netwerk- en datacenteroplossingen in West-Afrika. Het bedrijf timmert flink aan de weg na de bouw van MDXi, het grootste Tier III+-datacenter in West-Afrika.

MainOne heeft met de bouw van MDXi ingespeeld op de vraag vanuit de markt naar een carrier-neutraal co-locatiedatacenter van topkwaliteit. Funke Opeke, CEO van MainOne: “De marktvraag overtrof onze bestaande co-locatieruimte al snel. Daarom zijn we gestart met de bouw van een gespecialiseerde Tier III-locatie, met een capaciteit van 600 racks. We hebben het datacenter in Lekki (MDXi) in 24 maanden tijd ontwikkeld en in januari 2015 gelanceerd om zo de groeiende klantvraag bij te houden.”

In de zoektocht naar de best mogelijke oplossingen heeft MainOne wereldwijd gezocht naar een flexibeler Cold Aisle Containment-systeem (CAC). “Zo konden we inspelen op de uiteenlopende behoeften van onze wereldwijde klanten, met racks met verschillende hoogten en breedten. We hebben overwogen om de racks in China te laten produceren, zodat ze perfect aan zouden sluiten op onze specificaties. Ook hebben we overwogen om ze direct aan te schaffen bij diverse OEM’s. Uiteindelijk hebben we een wereldwijde evaluatie gedaan om te bepalen wie de racks, de Cold Aisle Containment, de PDU’s en de accessoires zou gaan leveren aan de klanten in ons datacenter. Minkels voldeed aan de eisen die wij stelden aan een Cold Aisle Containment-oplossing: flexibel met betrekking tot de rackbreedte en -hoogte, en in staat om een vrijstaand 47U-systeem te kunnen laten werken. Daarnaast is Minkels technisch in staat om onze eisen te begrijpen en snel technische aanpassingen op maat te maken.”

MainOne heeft met succes het Cold Aisle Containment-systeem en de ondersteunende, op maat gemaakte frames uitgerold. Daarmee voldoet MainOne aan de eisen van haar internationale co-locatieklanten, die hun serverracks binnenkort gaan installeren. “Als het belangrijkste datacenter in West-Afrika, is het belangrijk dat we leiden op het gebied van innovatie, professionaliteit en levering van oplossingen van wereldklasse. Onze samenwerking met Minkels zorgt ervoor dat we adequaat kunnen reageren op de verschillende technische klanteisen en volumes. We krijgen van onze klanten de feedback dat ze erg onder de indruk zijn van het Minkels-CAC – en dat maakt het voor hen makkelijker om te kiezen voor MainOne voor hun co-locatie. Gezien het succes van dit CAC-systeem op maat, willen we bekijken of we andere oplossingen van Minkels kunnen inzetten in het MDXi-datacenter van MainOne. Zo willen we concurrerend blijven in deze dynamische en groeiende markt.”

Christiaan van Terheijden, CEO van Minkels, is ook content met de samenwerking met MainOne: “We zijn erg trots op het feit dat MainOne voor Minkels heeft gekozen als datacenterleverancier. MainOne is een bedrijf dat het internetgebruik in de hele West-Afrikaanse regio weet te stimuleren. MainOne investeert stevig in het uitbreiden van het breedband-ecosysteem in West-Afrika. Dit is gunstig voor zowel bewoners als voor internetgebaseerde business modellen in de hele regio. Wij zijn verheugd om deel uit te maken van deze ontwikkeling.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.