Minkels breidt datacenter security portfolio uit met Drop Away Panels

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 14 juni 2016 15:04 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van datacenter infrastructuur, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR), heeft het datacenter productportfolio uitgebreid met Drop Away Panels. Met deze uitbreiding speelt Minkels in op de wereldwijd toegenomen vraag naar security- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor datacenter aisle containment, door Minkels ontwikkeld om de brandveiligheid in datacenters te vergroten.

De wereldwijde vraag naar security- en veiligheidsoplossingen voor datacenters is de afgelopen tijd significant gestegen (Gartner, 2015 CIO Survey en Forrester, Sizing the cloud security market). Ook Minkels herkent deze trend.

“Onder invloed van de cloud is er een groeiende aandacht voor datacenter security oplossingen,” zegt Bas Jacobs, Product Manager bij Minkels. “De vraag naar producten op het gebied van datacentersecurity en -veiligheid wordt verder versterkt door aangescherpte normering vanuit de Nederlandse Praktijk Richtlijn Computerruimtes en Datacenters, de NPR 5313, en nieuwe richtlijnen voor datacenters vanuit de Europese standaard voor inrichting van datacenters en computerruimtes, de EN 50600.”

De oorspronkelijke klantvraag die leidde tot de introductie van de Drop Away Panels, is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk waar Minkels een van haar Europese verkoopkantoren heeft gevestigd. Sommige Minkels-klanten in de UK hebben een constructie zoals de Drop Away Panels nodig om te kunnen voldoen aan ‘FM Global’ verzekeringseisen. De Drop Away Panels vergroten volgens Minkels de brandveiligheid in datacenters, maar zorgen tegelijkertijd voor energie-efficiëntie.

Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor de aisle containment oplossingen die Minkels levert (Free Standing Cold Corridor en Next Generation Cold Corridor, ook retrofit toepasbaar). De Drop Away Panels maken het mogelijk om deze corridors te gebruiken in combinatie met waterbrandblussystemen met sprinklers. Zodra de temperatuur in de corridor boven de 65 graden komt, worden de plastic frames van de Drop Away Panels automatisch week. De lichtgewicht panelen vallen dan naar beneden en maken zo plaats voor bijvoorbeeld sprinklers. Deze oplossing is nu wereldwijd leverbaar.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.