Minkels breidt datacenter security portfolio uit met Drop Away Panels

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 14 juni 2016 15:04 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van datacenter infrastructuur, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR), heeft het datacenter productportfolio uitgebreid met Drop Away Panels. Met deze uitbreiding speelt Minkels in op de wereldwijd toegenomen vraag naar security- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor datacenter aisle containment, door Minkels ontwikkeld om de brandveiligheid in datacenters te vergroten.

De wereldwijde vraag naar security- en veiligheidsoplossingen voor datacenters is de afgelopen tijd significant gestegen (Gartner, 2015 CIO Survey en Forrester, Sizing the cloud security market). Ook Minkels herkent deze trend.

“Onder invloed van de cloud is er een groeiende aandacht voor datacenter security oplossingen,” zegt Bas Jacobs, Product Manager bij Minkels. “De vraag naar producten op het gebied van datacentersecurity en -veiligheid wordt verder versterkt door aangescherpte normering vanuit de Nederlandse Praktijk Richtlijn Computerruimtes en Datacenters, de NPR 5313, en nieuwe richtlijnen voor datacenters vanuit de Europese standaard voor inrichting van datacenters en computerruimtes, de EN 50600.”

De oorspronkelijke klantvraag die leidde tot de introductie van de Drop Away Panels, is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk waar Minkels een van haar Europese verkoopkantoren heeft gevestigd. Sommige Minkels-klanten in de UK hebben een constructie zoals de Drop Away Panels nodig om te kunnen voldoen aan ‘FM Global’ verzekeringseisen. De Drop Away Panels vergroten volgens Minkels de brandveiligheid in datacenters, maar zorgen tegelijkertijd voor energie-efficiëntie.

Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor de aisle containment oplossingen die Minkels levert (Free Standing Cold Corridor en Next Generation Cold Corridor, ook retrofit toepasbaar). De Drop Away Panels maken het mogelijk om deze corridors te gebruiken in combinatie met waterbrandblussystemen met sprinklers. Zodra de temperatuur in de corridor boven de 65 graden komt, worden de plastic frames van de Drop Away Panels automatisch week. De lichtgewicht panelen vallen dan naar beneden en maken zo plaats voor bijvoorbeeld sprinklers. Deze oplossing is nu wereldwijd leverbaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?