Minkels finalist bij de DCD EMEA Awards

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 7 december 2015 12:50 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, is geselecteerd als finalist voor de Critical Environment Future Thinking Award tijdens de DCD (DatacenterDynamics) EMEA Awards. De Critical Environment Future Thinking award wordt uitgereikt aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van datacenterduurzaamheid. De prestigieuze awards, die in de branche ook wel bekend staan als ‘de datacenter Oscars’, zullen op 10 december in London worden uitgereikt.

De oplossing die namens Minkels bij de DCD voor een award is ingediend, is de Free Standing Cold Corridor. De Free Standing Cold Corridor is een volledig zelfdragend aisle containment design, waarmee – anders dan gebruikelijk in de datacentermarkt – onafhankelijk van datacenter racks afgesloten gangen gecreëerd kunnen worden. De oplossing is een ultramodulair en daarmee flexibel concept om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden. De oplossing heeft meteen na implementatie dezelfde energie-efficiëntie als een regulier Cold Corridor-ontwerp mét datacenter rack.

De Free Standing Cold Corridor is onder andere met succes geïnstalleerd bij Atos Managed Services, die als referentie optreedt bij dit project. “Storage appliances kosten veel geld. De kosten van zo’n appliance liggen tussen de vijfhonderdduizend en 1,5 miljoen euro. Je wilt dergelijke apparatuur snel in gebruik nemen, het liefst in een energie-efficiënte en dus duurzame omgeving, wat de prestaties en levensduur ten goede komt. Met de Free Standing Cold Corridor wordt de deployment time voor deze storage appliances enorm verkort, terwijl de Cold Corridor vanaf dag één de juiste constante koelingomgeving biedt en meteen energiebesparingen oplevert,” aldus Kees de Klein, datacenterspecialist bij Atos.

Overigens is het niet voor het eerst dat Minkels met dit ontwerp hoge ogen gooit. Zo ontving de leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen een maand geleden nog uit handen van marktonderzoeksbureau Frost & Sullivan de ‘new product innovation award 2015’ vanwege het innovatieve, flexibele karakter van de Free Standing Cold Corridor.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.