Minkels finalist bij de DCD EMEA Awards

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 7 december 2015 12:50 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, is geselecteerd als finalist voor de Critical Environment Future Thinking Award tijdens de DCD (DatacenterDynamics) EMEA Awards. De Critical Environment Future Thinking award wordt uitgereikt aan de meest innovatieve oplossing op het gebied van datacenterduurzaamheid. De prestigieuze awards, die in de branche ook wel bekend staan als ‘de datacenter Oscars’, zullen op 10 december in London worden uitgereikt.

De oplossing die namens Minkels bij de DCD voor een award is ingediend, is de Free Standing Cold Corridor. De Free Standing Cold Corridor is een volledig zelfdragend aisle containment design, waarmee – anders dan gebruikelijk in de datacentermarkt – onafhankelijk van datacenter racks afgesloten gangen gecreëerd kunnen worden. De oplossing is een ultramodulair en daarmee flexibel concept om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden. De oplossing heeft meteen na implementatie dezelfde energie-efficiëntie als een regulier Cold Corridor-ontwerp mét datacenter rack.

De Free Standing Cold Corridor is onder andere met succes geïnstalleerd bij Atos Managed Services, die als referentie optreedt bij dit project. “Storage appliances kosten veel geld. De kosten van zo’n appliance liggen tussen de vijfhonderdduizend en 1,5 miljoen euro. Je wilt dergelijke apparatuur snel in gebruik nemen, het liefst in een energie-efficiënte en dus duurzame omgeving, wat de prestaties en levensduur ten goede komt. Met de Free Standing Cold Corridor wordt de deployment time voor deze storage appliances enorm verkort, terwijl de Cold Corridor vanaf dag één de juiste constante koelingomgeving biedt en meteen energiebesparingen oplevert,” aldus Kees de Klein, datacenterspecialist bij Atos.

Overigens is het niet voor het eerst dat Minkels met dit ontwerp hoge ogen gooit. Zo ontving de leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen een maand geleden nog uit handen van marktonderzoeksbureau Frost & Sullivan de ‘new product innovation award 2015’ vanwege het innovatieve, flexibele karakter van de Free Standing Cold Corridor.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...