Minkels kiest voor het innovatieve brandblussysteem EXXFIRE®

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 15 november 2016 14:18 uur

Leverancier van datacenterinfrastructuur Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – ziet een toenemende wereldwijde vraag naar beveiligings- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Dit wordt onder andere  veroorzaakt door de strengere eisen die gesteld worden aan datacenters. Gartner (2015 CIO Survey) en Forrester (Sizing the cloud security market) bevestigen deze trend. Minkels speelt in op de vraag uit de markt en gaat een samenwerking aan met Hi-Safe en EXXFIRE®, respectievelijk leverancier en producent van dit innovatieve brandblussysteem.

De markt vraagt steeds meer om veiligheidsoplossingen voor datacenters. Daarom biedt Minkels nu een brandblussysteem aan als optie voor de MatrixCube.Vincent Liebe, Marketing Manager bij Minkels: “We hebben gekozen voor het Nederlandse EXXFIRE®, vanwege hun state-of-the-art branddetectie- en blussystemen voor schakel- en serverkasten. Het brandblussysteem van EXXFIRE® beschermt hoogwaardige IT-systemen tegen brand, zonder schade aan de hardware aan te brengen. Het systeem is plug-and-play, betrouwbaar en onderhoudsarm en is hiermee een perfecte aanvulling op de MatrixCube die eveneens betrouwbaar en eenvoudig te installeren is.”

Het brandblussysteem van EXXFIRE® is zo ontworpen dat het een gesloten server rack als de MatrixCube kan beschermen, evenals de power distribution units. Edwin Verver, CCO bij EXXFIRE®: “Het systeem is voorzien van drie optische sensoren. Deze sensoren weten rook te detecteren, lang voordat brand op zal treden. Het unieke van het EXXFIRE® systeem is de gepatenteerde koelgasgenerator. Deze robuuste stikstofgas (N2) opslag technologie is ontwikkeld door TNO voor het European Space Agency-programma (ESA). Het benodigde stikstofgas [1] is drukloos opgeslagen en komt vrij zonder enig residu en op kamertemperatuur. Stikstof verandert de luchtsamenstelling, waardoor het zuurstofgehalte daalt en zo brand voorkomt of in de kiem smoort. Daarom is een dergelijk brandblussysteem ideaal voor een gesloten en geïntegreerde rackoplossing, zoals de MatrixCube.”

Liebe vult aan: “Uiteraard hebben we het systeem samen met Hi-Safe en EXXFIRE® grondig getest. De positieve testresultaten geven ons veel vertrouwen in het systeem en in onze samenwerking.” Het brandblussysteem van EXXFIRE® is nu beschikbaar als optie voor de MatrixCube. Op 15 november zal Minkels haar micro datacenter de MatrixCube – voorzien van het EXXFIRE® systeem – presenteren op IT Room Infra.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?