Minkels kiest voor het innovatieve brandblussysteem EXXFIRE®

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 15 november 2016 14:18 uur

Leverancier van datacenterinfrastructuur Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – ziet een toenemende wereldwijde vraag naar beveiligings- en veiligheidsoplossingen voor datacenters. Dit wordt onder andere  veroorzaakt door de strengere eisen die gesteld worden aan datacenters. Gartner (2015 CIO Survey) en Forrester (Sizing the cloud security market) bevestigen deze trend. Minkels speelt in op de vraag uit de markt en gaat een samenwerking aan met Hi-Safe en EXXFIRE®, respectievelijk leverancier en producent van dit innovatieve brandblussysteem.

De markt vraagt steeds meer om veiligheidsoplossingen voor datacenters. Daarom biedt Minkels nu een brandblussysteem aan als optie voor de MatrixCube.Vincent Liebe, Marketing Manager bij Minkels: “We hebben gekozen voor het Nederlandse EXXFIRE®, vanwege hun state-of-the-art branddetectie- en blussystemen voor schakel- en serverkasten. Het brandblussysteem van EXXFIRE® beschermt hoogwaardige IT-systemen tegen brand, zonder schade aan de hardware aan te brengen. Het systeem is plug-and-play, betrouwbaar en onderhoudsarm en is hiermee een perfecte aanvulling op de MatrixCube die eveneens betrouwbaar en eenvoudig te installeren is.”

Het brandblussysteem van EXXFIRE® is zo ontworpen dat het een gesloten server rack als de MatrixCube kan beschermen, evenals de power distribution units. Edwin Verver, CCO bij EXXFIRE®: “Het systeem is voorzien van drie optische sensoren. Deze sensoren weten rook te detecteren, lang voordat brand op zal treden. Het unieke van het EXXFIRE® systeem is de gepatenteerde koelgasgenerator. Deze robuuste stikstofgas (N2) opslag technologie is ontwikkeld door TNO voor het European Space Agency-programma (ESA). Het benodigde stikstofgas [1] is drukloos opgeslagen en komt vrij zonder enig residu en op kamertemperatuur. Stikstof verandert de luchtsamenstelling, waardoor het zuurstofgehalte daalt en zo brand voorkomt of in de kiem smoort. Daarom is een dergelijk brandblussysteem ideaal voor een gesloten en geïntegreerde rackoplossing, zoals de MatrixCube.”

Liebe vult aan: “Uiteraard hebben we het systeem samen met Hi-Safe en EXXFIRE® grondig getest. De positieve testresultaten geven ons veel vertrouwen in het systeem en in onze samenwerking.” Het brandblussysteem van EXXFIRE® is nu beschikbaar als optie voor de MatrixCube. Op 15 november zal Minkels haar micro datacenter de MatrixCube – voorzien van het EXXFIRE® systeem – presenteren op IT Room Infra.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.