Minkels kondigt uitbreiding micro datacenterportfolio aan

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 9 november 2016 12:22 uur

Leverancier van datacenterinfrastructuur Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – introduceerde onlangs al haar eerste micro datacenter, de MatrixCube. Na deze succesvolle introductie kondigt Minkels nu een tweede, nog compacter micro datacenter aan voor Q1 2017: de MiniCube.

Minkels neemt een groeiende vraag naar micro datacenters waar. Bas Jacobs, Product Manager Minkels: “Het datalandschap verandert volledig, gedreven door onder meer Internet of Things (IoT). In 2014 waren er wereldwijd nog 14 miljard connected devices. In 2020 zullen dat er 50 miljard zijn (Bron: Cisco). Ook de wereldwijde micro datacentermarkt krijgt hierdoor een boost: van 1,7 miljard dollar in 2015 naar 6,3 miljard dollar in 2020. Centrale afhandeling van data voldoet voor IoT niet, vanwege onder meer low latency-eisen. IoT vereist dus lokale afhandeling van deze data; dit is mogelijk met bijvoorbeeld een micro datacenter.”

Een andere trend die van invloed is op de micro datacentermarkt, is de adoptie van de cloud. “Steeds meer applicaties belanden in de cloud. Denk aan kantoorautomatisering, maar ook aan CRM- en ERP-systemen. Dat betekent dat je je datacenter in veel gevallen kunt verkleinen, omdat je gewoon minder fysieke hardware nodig hebt. Daarnaast neemt IT-miniaturisatie en virtualisatie toe, waardoor nog minder ruimte benodigd is. Hierdoor hebben veel bedrijven genoeg aan een klein en overzichtelijk datacenter dat wel voldoet aan de eisen van een groot datacenter. Deze bedrijven kiezen ervoor om bedrijfskritische applicaties en informatie – met een hoge betrouwbaarheid en tegen lage kosten – in deze micro datacenters onder te brengen. Ook zie je dat deze kleine datacenters ingezet worden vanwege als back-up.”

Daarnaast zijn (operationele) kosten een driver voor de groei van de micro datacentermarkt. “Bedrijven die hun IT naar commerciële of cloud datacentra  outsourcen, doen dit vaak omdat deze grote datacenters vanwege schaalgrootte zeer energie-efficiënt kunnen werken. Natuurlijk is dat ook positief voor het groene imago van een bedijf. Ondertussen kunnen zij hun eigen datacenter ook verkleinen, waardoor minder energie wordt verbruikt. Door standaardisatie van micro datacenteroplossingen zijn de (operationele) kosten daarbij veel voorspelbaarder.”

Tot slot ontzorgt een betrouwbaar en kostenefficiënt micro datacenter een IT-manager. “De IT-manager hoeft geen specialist te zijn om een micro datacenter samen te stellen. Het is een voorgeconfigureerde Plug & Play oplossing die snel in gebruik te nemen is.” Op 15 november zal Minkels haar micro datacenter de MatrixCube verder onder de aandacht brengen op IT Room Infra. Het nog compactere micro datacenter de MiniCube wordt verwacht in Q1 2017.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Abbatis
Raf Vantongerloo: De eigenaar van dit éénmanszaakje is niet alleen een ontzettende eikel, hij is ook technisch volle...

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...