Minkels lanceert UPS Systeem internationaal na R&D test in Cold Corridor setting

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 12 december 2013 12:25 uur

De R&D afdeling van datacenter fabrikant Minkels, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR), heeft de afgelopen maanden uitvoerig de thermische gebruikscondities binnen een Cold Corridor omgeving getest van het eerder dit jaar in het portfolio opgenomen Minkels UPS Systeem. Daarmee is het Minkels UPS Systeem, een volledig geïntegreerd totaalconcept, nu gereed om internationaal binnen de datacentermarkt te lanceren.

Het Minkels UPS Systeem, met 20 tot 120 kVA modulair opgebouwd stroomvermogen bedoeld voor kleine en middelgrote serverruimtes, is oorspronkelijk onder de naam Archimod UPS Systeem door Minkels’ moederorganisatie Legrand ontwikkeld. De Legrand UPS oplossingen worden in bedrijfskritische omgevingen gebruikt, waaronder in technische ruimtes ten behoeve van verlichting op vliegvelden en chirurgische afdelingen in ziekenhuizen.

Minkels heeft de UPS tot een datacenter specifieke oplossing doorontwikkeld en als geïntegreerd totaalconcept geschikt gemaakt voor de datacenteromgeving. “Het Minkels UPS Systeem biedt nu meer flexibiliteit dan de oorspronkelijke oplossing,” zegt Jules Sommers, Product Manager bij Minkels. “Het nieuwe systeem beslecht de grenzen van de traditionele technische ruimte en maakt de UPS uitermate geschikt voor row-based toepassing in Cold Corridors.”

Gebruik UPS in datacenters
Het ‘row-based’ gebruik van een Uninterruptable Power Supply (UPS) binnen een Cold Corridor setting in een serverruimte – oftewel, tussen datacenter racks met warme en koude gangen, is significant anders dan het gebruik van een UPS in een gewone technische ruimte waar sprake is van constante en beperkte temperatuurniveaus. In een datacenter met Cold Corridors kan de temperatuur oplopen, terwijl de batterijen van een UPS niet warmer mogen worden dan 25 graden.

Om die reden heeft de ontwikkelafdeling van Minkels de UPS oplossing van Legrand gemodificeerd en ‘koude zone’ bescherming ingebouwd. Ook is de oplossing voorzien van Minkels-specifieke datacenter behuizing, waardoor de oplossing naadloos te integreren is met andere modulaire datacenter oplossingen van Minkels.

Om de exacte gebruikscondities van het Minkels UPS Systeem in een Cold Corridor setting te achterhalen, en daarmee de toepassing binnen een Cold Corridor te valideren, heeft Minkels R&D de onderzoekstest uitgevoerd. “Wij zien dat er in de datacentermarkt UPS’en worden gebruikt die eigenlijk niet geschikt zijn voor datacenter specifieke toepassing,” zegt Sommers. “Wij willen middels het onderzoek garanties kunnen afgeven, dat het Minkels UPS Systeem onder die specifieke condities optimaal functioneert.”

De resultaten van de thermische onderzoekstest zijn door Minkels R&D bijeengebracht in de whitepaper getiteld ‘UPS Thermal Behavior Test’, welke gedownload kan worden via www.minkels.com/whitepaper.

Advies: Hanteer positief drukverschil
“Minkels heeft de onderzoekstest laten uitvoeren omdat Cold Corridor specifieke toepassing van een UPS-systeem vragen kan oproepen bij klanten,” zegt Sommers. “Die willen wij als fabrikant graag proactief kunnen beantwoorden. Ook willen wij toepassingsgericht meedenken met gebruikers en ieder risico uitsluiten als het gaat om gebruik van een UPS systeem in een serverruimte met Cold Corridor opstelling.”

De belangrijkste conclusies die door Minkels R&D in de whitepaper worden getrokken, is dat het Minkels UPS systeem uitstekend functioneert binnen een Cold Corridor setting. En dat er een positief drukverschil van 2 Pascal (Pa) nodig is om de accu’s van de UPS te beschermen en de prestaties te garanderen.

“Voor gebruikers van ons UPS systeem binnen een Cold Corridor, geven wij het advies om een zekerheidsmarge in te bouwen en een positief drukverschil van 5 Pascal aan te houden,” zegt Sommers. “De temperatuur in de koude gang van de Cold Corridor kan men in dat geval prima tot 25 graden Celcius laten stijgen.”

Onderzoek testopstelling
Voor de thermische onderzoekstest heeft Minkels R&D in een eigen onderzoeksruimte een serverruimte testopstelling gebouwd, inclusief een Cold Corridor met koude en warme gangen en een gesimuleerde ICT last. Op de accu’s van de UPS, de kritische componenten van een UPS-systeem, werden temperatuur sensoren aangebracht. Vervolgens heeft Minkels R&D een periode lang verschillende testen uitgevoerd.

“Bij de onderzoekstest is gevarieerd met het drukverschil tussen de koude en warme gang,” zegt Sommers. “Daarbij is gekeken bij welk niveau de temperatuur bij de accu’s niet toeneemt. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het drukverschil van 2 Pascal (Pa) nodig is om ervoor te zorgen dat de condities van de Cold Corridor de accu’s van de UPS omgeven en de UPS-prestaties gelijk blijven aan de prestaties van de UPS buiten een Cold Corridor omgeving.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.