Minkels presenteert nieuwe generatie modulaire datacenteroplossingen tijdens Infosecurity en Storage Expo

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 30 oktober 2015 10:10 uur

Datacenters veranderen snel als gevolg van de opkomst van nieuwe technologieën, zoals cloud. Hierdoor veranderen ook de omgevingseisen die gesteld worden aan datacenterapparatuur. Minkels, wereldwijd leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, presenteert daarom tijdens de komende Infosecurity/ Storage Expo beurs in Utrecht een nieuwe generatie datacenteroplossingen waarmee organisaties hun datacenter toekomstbestendig kunnen maken.

“Er vindt op dit moment in Europa een sterke verschuiving plaats, waarbij het gebruik van cloudtoepassingen terrein wint ten opzichte van traditionele IT-infrastructuren en het gebruik van pure colocatie,” Ramón De Groot, Business Unit Manager Nederland, bij Minkels. “Door de versnelde adoptie van cloud is er meer behoefte aan flexibele datacenterinfrastructuren. Flexibiliteit is nodig om de karakteristieken van cloud maximaal tot zijn recht te laten komen, zoals de locatieonafhankelijkheid in combinatie met een wisselend gebruik van de onderliggende datacenterresources. Ook schaalbaarheid, versterkt door de trend richting on-demand infrastructuren, is een cloud-eigenschap die schreeuwt om flexibiliteit in het datacenter.”

Free standing corridor
Het vlaggenschip van Minkels tijdens de beurs is de Free Standing Cold Corridor, een modulaire datacenteroplossing die bij uitstek geschikt is voor dynamische omgevingen waaronder cloud. De volledige onafhankelijkheid van racks in de Cold Corridor-constructie maakt de oplossing uitermate geschikt voor onvoorspelbare toekomstige IT-uitbreidingen en de zeer snel wijzigende specificaties van onder andere apparatuur voor dataopslag. Grote corporaties, zoals Hitachi, banken en cloudleveranciers, zoals Equinix en SoftLayer, kunnen met behulp van de Free Standing Cold Corridor de ideale omgeving creeëren voor de apparatuur van hun datacenter. Afgelopen week ontving Minkels nog uit handen van marktonderzoeksbureau Frost & Sullivan de ‘new product innovation award 2015’ vanwege het innovatieve, flexibele karakter van deze oplossing.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.