Minkels toont geüpgraded Busbar Systeem en Free Standing Cold Corridor tijdens Infosecurity in Brussel, 25 – 26 maart 2015

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 23 maart 2015 14:27 uur

Minkels, wereldwijd leverancier van geïntegreerde datacenter oplossingen, onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (Euronext Paris: LR), heeft een upgrade doorgevoerd in zijn modulaire VariconPower® Busbar Systeem. De vernieuwde oplossing zal in een gezamenlijke beurspresentatie met Legrand aan de markt worden getoond tijdens Infosecurity in Brussel (25 – 26 maart 2015). Ook de recent gelanceerde Free Standing Cold Corridor, een ultra-modulair aisle containment concept zal hier te zien zijn.

Het geüpgraded design van het modulaire Minkels VariconPower® Busbar Systeem is nu nog beter afgestemd op verschillende gebruikersbehoeften in de datacenter omgeving. Het vernieuwde design is namelijk specifiek geoptimaliseerd voor zowel 600mm als 800mm brede racks – wat nauw aansluit bij veel gebruikte breedtematen van server racks in datacenters.

Het gebruik van slimme aftakkasten (Smart Tap-Off Boxes) zorgt voor maximale modulariteit/flexibiliteit en schaalbaarheid van het busbar systeem, waarmee gebruikers in staat zijn om gaandeweg hun systeem voor de stroomverdeling uit te rollen en indien nodig ad hoc aan te passen. De gecentreerde positie van de aftakkasten bovenop de 600mm en 800mm brede server racks, komt ten goede aan de veiligheid en ordelijkheid in een datacenter. Dit is bedoeld om de kans op menselijke fouten in het powercircuit te voorkomen en daarmee de uptime te maximaliseren.

De geüpgraded VariconPower Busbar Systemen met Smart Tap-off Boxes zijn geschikt voor datacenter stroomverdeling in zowel corporate als commerciële datacenters, met vermogens variërend van 160 ampère (A) tot 1.000 ampère (A). Het busbar systeem wordt geleverd als stand-alone oplossing én als geïntegreerde keuzemodule bij de Minkels Next Generation Cold Corridor® – een eveneens modulair systeem dat voorziet in flexibele aisle containment oftewel het energie-efficiënt scheiden van warme en koude luchtstromen.

Minkels zal het geüpgraded VariconPower Busbar Systeem met Smart Tap-off Boxes aan het publiek laten zien tijdens de Infosecurity beurs die op 25 en 26 maart plaatsvindt in Brussel. Minkels is hier aanwezig in een gezamenlijke beurspresentatie met moederorganisatie Legrand, waarbij de synergie tussen Minkels en Legrand – met geïntegreerde totaaloplossingen voor zowel grote commerciële datacenters als lokale server ruimtes – zal worden getoond.

Free Standing Cold Corridor

Ook de onlangs geïntroduceerde Minkels Free Standing Cold Corridor® wordt tijdens de Infosecurity beurs in Brussel getoond. Dit ultra-modulaire aisle containment ontwerp van Minkels biedt de mogelijkheid om koude en warme gangen te creëren zonder dat er een initiële investering gedaan hoeft te worden in server racks. Het aisle containment concept biedt gebruikers vanaf dag-1 de gewenste energie-efficiëntie door geoptimaliseerde scheiding van warme en koude luchtstromen. Ook is het systeem gaandeweg flexibel in te richten met racks van variërende afmetingen. Het ultra-modulaire design is bedoeld om maximale flexibiliteit in het gebruik en investeringsefficiëntie te bieden.

Zowel het VariconPower Busbar Systeem met Smart Tap-Off Boxes als de Free Standing Cold Corridor zijn datacenter oplossingen die inspelen om een pay-as-you-grow behoefte in de markt. Het idee achter deze ontwikkeling is dat het zorgt voor flexibiliteit, voor een spreiding van investeringen en voor toekomstbestendigheid van de geïmplementeerde oplossingen.

Vanwege de sterke synergie tussen het productgamma van Minkels en het productportfolio van moederorganisatie Legrand, zullen Minkels en Legrand tijdens Infosecurity in Brussel gezamenlijk hun datacenter oplossingen presenteren. Het productaanbod van Legrand betreft onder andere conventionele en modulaire UPS’en, busbar systemen, beveiligingssystemen, datacommunicatie en cable management, welke complementair zijn aan de datacenter oplossingen van Minkels – met onder andere racks, Cold Corridors, koeling, en Power & Control producten. Minkels fungeert binnen Legrand als kennisintensief datacenter competence center, waarbij de verschillende producten van Minkels en Legrand als geïntegreerde totaaloplossing kunnen worden afgenomen.

Tijdens de Infosecurity beurs in Brussel, die plaatsvindt op 25 en 26 maart, kunnen belangstellenden het geüpgraded VariconPower Busbar Systeem met Smart Tap-Off Boxes en de Free Standing Cold Corridor met eigen ogen aanschouwen. Minkels en Legrand zijn te vinden in stand D060.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.