Nederlands grootste cloudmanagement platform succesvol gelanceerd

IT-beslissers enthousiast over nieuw platform met ruim 25.000 diensten

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cloudscanner
  • geplaatst op
  • 26 oktober 2016 14:45 uur

Onlangs lanceerde The Datacenter Group het nieuwe cloudmanagementplatformCloudscanner voor het grote publiek in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.Cloudscanner is de eerste grote cloudvergelijker op de Nederlandse markt. Bedrijven kunnen met dit platform heel snel en gemakkelijk de juiste clouddiensten en aanverwante diensten (backup, security, werkplekken en verbindingen) vergelijken, selecteren en aankopen.

Grandeuren onder publiek
Er waren ruim 100 IT-beslissers aanwezig, die getuigen waren van de geboorte van het platform. De aanwezige deelnemers werden getrakteerd op presentaties van sprekers van Microsoft, IBM en Onepoint.

Siemon van den Berg – founder en CEO van Cloudscanner – legt uit waarom Cloudscannervoor de zakelijke markt is ontwikkeld: “Wij wilden graag de Nederlandse cloudmarkt inzichtelijk maken. Clouddiensten maken een explosieve groei door en dat zal zich de komende jaren blijven voortzetten. Door deze ontwikkeling kan het voor bedrijven soms lastig zijn om juiste de keuzes te maken als het gaat om het selecteren van een betrouwbare cloudaanbieder.Cloudscanner ondersteunt bedrijven in dit beslissingsproces.” Volgens Van den Berg – die de eervolle taak had om het platform officieel te lanceren – onderscheidt het managementplatform zich daarnaast ook doordat zaken als prijzen, security, privacy en compliancy in één oogopslag zichtbaar worden. “Door Cloudscanner kunnen bedrijven hun inkoopprocessen beter stroomlijnen en beheersen met de wetenschap dat de cloudddiensten centraal worden ingekocht en aan de gestelde eisen van de organisatie voldoen.”

Eerste klant Cloudscanner
Hoogheemraadschap van Delfland is de eerste klant van Cloudscanner. Van deze organisatie werd Marc van Uunen op het podium door Van den Berg in het zonnetje gezet. Marc: “Geweldig dat wij de eerste klant van Cloudscanner zijn. Door het platform kunnen wij op projectbasis plaats- en tijdonafhankelijk clouddiensten inkopen en beheren. Het platform helpt ons om onze cloudstrategie te bepalen voor nu én in de toekomst.”Cloudscanner heeft als missie zoveel mogelijk aanbieders op het platform te laten aansluiten. Wil je weten hoe Cloudscanner werkt? Bekijk hier de film.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.