Nederlandse cloud-specialisten ASP4all en Bitbrains fuseren

Bundeling van krachten resulteert in een unieke cloud-speler voor complexe IT-vraagstukken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Bitbrains
  • geplaatst op
  • 10 januari 2014 14:45 uur

De twee succesvolle Nederlandse private-cloud-specialisten ASP4all en Bitbrains zijn gefuseerd. De beide bedrijven bundelen hun krachten om klanten te voorzien van nieuwe, betrouwbare cloud-oplossingen.

ASP4all en Bitbrains zijn de afgelopen jaren op een gezonde manier gegroeid door hun respectievelijke klantfocus op running the business en changing the business. ASP4all is sterk op het gebied van het beschikbaar maken, beveiligen en beheren van complexe IT-omgevingen. Bitbrains is uniek in het snel naar de markt brengen van oplossingen op basis van pay-as-you-go-modellen en High-Performance Computing. De fusie vormt ASP4all en Bitbrains tot een leidende speler op het gebied van hoogwaardige private-cloud-diensten in Nederland en biedt een springplank voor verdere internationale expansie waar klanten optimaal van zullen profiteren.

Frank van den Belt, voorheen CEO van ASP4all, is benoemd tot CEO van de nieuwe organisatie. Hein Brat, voormalig CEO van Bitbrains, blijft leiding geven aan de activiteiten van Bitbrains. De twee bedrijven blijven voorlopig onder hun eigen merknaam actief in de markt. De nieuwe organisatie telt in totaal 175 medewerkers die werkzaam zullen zijn vanuit de huidige vestigingen in Huizen (HQ), Amersfoort, Amstelveen en Assen. De nieuwe organisatie verwacht in 2014 een omzet te behalen van 40 miljoen euro.

“Deze fusie is in de eerste plaats een fusie uit kracht”, zegt Frank van den Belt. “Beide bedrijven zijn complementair aan elkaar op het gebied van techniek en proposities. Bitbrains versterkt ASP4all en andersom. Daar profiteren onze huidige klanten, maar ook nieuwe klanten van, met een breder cloud-portfolio, nieuwe diensten en concepten, en een organisatie met meer slagkracht. Met de gecombineerde kennis en ervaring ontstaat een dienstenaanbod dat inspeelt op de ontwikkelingen van dit moment: cloud computing en de behoefte om altijd, overal toegang te hebben tot realtime informatie. Wij hebben op het gebied van 7×24 applicatiehosting, Big Data en High-Performance Computing gezamenlijk veel expertise ontwikkeld door te werken voor data-intensieve organisaties als banken en verzekeraars, maar ook voor de overheid. Deze kennis is waardevol voor al onze klanten, omdat ICT een steeds belangrijker bijdrage levert aan de bedrijfsresultaten. Wij zijn enthousiast om samen 2014 in te gaan en van deze nieuwe organisatie een groot succes te maken. Dat succes blijven we afmeten aan de klanttevredenheid. Die is voor beide organisatie altijd de leidraad geweest en dat blijft onveranderd.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...