Nederlandse IS Group sluit bijzondere cloud computing overeenkomst met Microsoft

Hybride Cloud OS strategie Microsoft vraagt nieuwe rol van service providers

  • Bedrijfsnieuws van
  • IS Group
  • geplaatst op
  • 24 juli 2014 10:10 uur

IS Group, Nederlands marktleider in cloud computing en IT Services tekent een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft voor het leveren van hybride cloud computing oplossingen voor bedrijfskritische e-commerce websites, mediadiensten en Software-as-a-Service ondernemingen. Deze samenwerking staat symbool voor de nieuwe rol van de service provider.

Hybride clouds

Centraal bij deze samenwerking staat de zogenaamde hybride cloud. Deze maakt het mogelijk om losstaande onderdelen van een IT-infrastructuur (on-premise, private cloud en public cloud) met elkaar te verbinden zodat applicaties en data op de meest geschikte plek kunnen draaien. Dat kan een specifieke locatie of land zijn, of juist gedistribueerd over de hele wereld. Met Microsoft Azure voorziet Microsoft in cloud-capaciteit op globale schaal. IS draagt zorg voor het 24/7 management van de hybride cloud-omgeving en biedt een groot aantal managed services en uitgebreide monitoring- en rapportagemogelijkheden.

Innovatieve propositie

Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Met deze innovatieve propositie nemen we een aantal belangrijke drempels weg voor de adoptie van cloud computing als volwaardige IT-oplossing. We leveren kennis en kunde om de stap naar de cloud te maken en we garanderen beschikbaarheid en performance van de cloud. Daarbij staan we in voor de veiligheid van applicaties en data. De specifieke kennis van IS als Nederlandse service provider in combinatie met de globale schaal van Microsoft Azure maakt dit tot een unieke en zeer gewilde propositie”.

De nieuwe rol van de service provider

“Met de snelle volwassenwording en adoptie van cloud computing als volwaardige IT-oplossing verschuift ook de rol van de service provider. In plaats van primair leverancier te zijn van IT-capaciteit zal de nieuwe service provider zich steeds meer toeleggen op het adviseren en begeleiden van bedrijven en instellingen bij het maken van de stap naar de cloud. Vervolgens zal de service provider ook de zorg van IT-management uit handen nemen door cloud oplossingen te verrijken met de juiste IT-services en garanties te geven op de beschikbaarheid en performance. Dat is de visie van IS Group en daarin sluiten we naadloos aan op de Cloud OS strategie van Microsoft” zegt Jan Willem des Tombe.

Microsoft Cloud OS strategie

“In de huidige tijd waar cloud en mobiliteit steeds belangrijker worden ontstaat een nieuwe rol voor service providers. IS Group is hier een mooi voorbeeld van. Door integratie van private, hosted en publieke Azure cloud platformen kan bestaande IT beter en sneller presteren. Met Cloud OS is IS Group nog beter in staat om diensten te leveren met optimale controle, beveiliging en continuïteit”, aldus Isabel Moll, business group lead server en cloud platforms bij Microsoft.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.