Niek van der Pas wordt de nieuwe voorzitter normcommissie datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 18 september 2015 14:26 uur

Niek van der Pas, coördinator datacenterstandaardisatie bij Minkels, is de nieuwe voorzitter van de NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’ en het hierbij horende nieuwe werkprogramma. Van der Pas volgt Jeffrey Gadellaa op die negen jaar de voorzittershamer hanteerde van deze belangrijke commissie.

Van der Pas (zie bijgaande foto) is vanaf 2006 betrokken bij standaardisatie van datacenters en acht jaar lid van de normcommissie datacenters van NEN. Samen met Gadellaa heeft hij experts, system integrators en toeleveranciers met elkaar verbonden en werkgroepen geïnspireerd. Nederlandse experts zijn inmiddels zichtbaar op zowel Europees niveau (CENELEC) als op internationaal niveau (ISO/IEC JTC 1). Het publiceren van de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5313 ‘Computerruimten en datacenter’ is de strik op het werk van Gadellaa en zodoende draagt hij graag het stokje over.

“NEN bedankt Jeffrey Gadellaa voor zijn jarenlange actieve, inspirerende houding en grote betrokkenheid om het specialisme van system integrators en experts van toeleveranciers op de kaart te zetten,” zegt secretaris Ton van Bergeijk van NEN. “NEN is blij met Niek van der Pas als nieuwe voorzitter van de normcommissie. Met Niek als voorzitter kan de ontwikkeling van deze normcommissie aan de hand van een vernieuwd en breder werkprogramma 2015 – 2017 door Nederlandse experts worden uitgevoerd”

“Er wordt vandaag de dag nog onvoldoende gelet op de relatie tussen de prestaties van een datacenter en de omgeving waarin deze zich bevindt. Normen en standaarden zijn prachtige hulpmiddelen om mensen hiervan bewust te maken. De inzichten en richtlijnen hieromtrent moeten genuanceerder, duidelijker en concreter worden,” aldus van der Pas.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!