Niek van der Pas wordt de nieuwe voorzitter normcommissie datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Minkels
  • geplaatst op
  • 18 september 2015 14:26 uur

Niek van der Pas, coördinator datacenterstandaardisatie bij Minkels, is de nieuwe voorzitter van de NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’ en het hierbij horende nieuwe werkprogramma. Van der Pas volgt Jeffrey Gadellaa op die negen jaar de voorzittershamer hanteerde van deze belangrijke commissie.

Van der Pas (zie bijgaande foto) is vanaf 2006 betrokken bij standaardisatie van datacenters en acht jaar lid van de normcommissie datacenters van NEN. Samen met Gadellaa heeft hij experts, system integrators en toeleveranciers met elkaar verbonden en werkgroepen geïnspireerd. Nederlandse experts zijn inmiddels zichtbaar op zowel Europees niveau (CENELEC) als op internationaal niveau (ISO/IEC JTC 1). Het publiceren van de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5313 ‘Computerruimten en datacenter’ is de strik op het werk van Gadellaa en zodoende draagt hij graag het stokje over.

“NEN bedankt Jeffrey Gadellaa voor zijn jarenlange actieve, inspirerende houding en grote betrokkenheid om het specialisme van system integrators en experts van toeleveranciers op de kaart te zetten,” zegt secretaris Ton van Bergeijk van NEN. “NEN is blij met Niek van der Pas als nieuwe voorzitter van de normcommissie. Met Niek als voorzitter kan de ontwikkeling van deze normcommissie aan de hand van een vernieuwd en breder werkprogramma 2015 – 2017 door Nederlandse experts worden uitgevoerd”

“Er wordt vandaag de dag nog onvoldoende gelet op de relatie tussen de prestaties van een datacenter en de omgeving waarin deze zich bevindt. Normen en standaarden zijn prachtige hulpmiddelen om mensen hiervan bewust te maken. De inzichten en richtlijnen hieromtrent moeten genuanceerder, duidelijker en concreter worden,” aldus van der Pas.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.