Nucleus houdt groei van 20% aan

Bedrijven blijven meer investeren in Belgische cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nucleus
  • geplaatst op
  • 3 oktober 2014 12:39 uur

Nucleus heeft de eerste zes maanden van dit boekjaar opnieuw een groei opgetekend van 20%. Dit is een bevestiging van de trend van de twee vorige jaren die ook een gemiddelde groei van meer dan 20% kenden. Dit bewijst dat Belgische bedrijven steeds vaker kiezen om hun IT infrastructuur uit te besteden aan een lokale cloud provider.

Nucleus levert Uptime-as-a-Service: wanneer bedrijven garanties nodig hebben over de goede werking van hun IT-infrastructuur, kunnen zij hiervoor beroep doen op Nucleus. Belangrijk is dat zowel Uptime als Service hierin aangestipt worden.

Dankzij haar eigen infrastructuur, kan Nucleus alle hosting diensten in de breedste zin van het woord aanbieden in eigen beheer. Nucleus werkt vanuit vier datacenters – alle vier op Belgisch grondgebied – en met een eigen netwerk dat op meer dan 10 plaatsen met lokale en internationale backbones is verbonden. Nucleus beheert reeds meer dan 2000 servers.

Dit geeft het voordeel dat Nucleus een typische Belgische KMO is, gekenmerkt door de persoonlijke service en flexbiliteit, maar met de slagkracht van een grote provider.

Veel Belgische bedrijven weten deze formule te appreciëren. “We merken dat veel ondernemers steeds meer beseffen dat de total cost of ownership van kritische IT-infrastructuur een pak lager kan wanneer men dit uitbesteedt aan degelijke cloud providers,” zegt David Geens, Managing Partner bij Nucleus. “De kost van downtime wordt meer en meer als risico erkend en men ziet dat cloud oplossingen het juiste middel zijn om hieraan tegemoet te komen. Dat men hiervoor terecht kan bij een lokale aanbieder zodat men veel directer en makkelijker in de eigen taal kan geholpen worden dan bij een internationale speler waar men maar een anoniem nummer is, is een argument waardoor veel bedrijven nu kiezen voor Nucleus.”

Recente onderzoeken hebben aangetoond dat 50% van de ondernemingen cloud toepassingen gebruiken, maar dat deze nog maar 10% van hun toepassingen betreffen. Er is dus nog heel veel groei, want de eerste voorzichtige stappen hebben deze bedrijven geleerd wat de do’s en dont’s zijn van cloud integratie.

“We merken ook het effect van het feit dat enige tijd geleden Microsoft veroordeeld werd om gegevens van een Europese klant over te maken aan de Amerikaanse overheid, ondanks het feit dat de data in een Europees datacenter gehost werd. Met de hele media aandacht omtrent Snowden en de NSA, merken we dat dit een extra argument is waarom men wel de voordelen van de cloud wil, maar dan wel van een lokale speler die kan konen waar de data effectief staat,” verduidelijkt David Geens. “Daarom dat we een belangrijke inspanning hebben geleverd om een ISO27001 certificaat te behalen zodat we aantonen dat hoewel we een lokale speler zijn, toch de expertise hebben om de data van onze klanten veilig te behandelen.”

Nucleus verwacht de 20% groei nog langere tijd aan te houden en bouwt momenteel volop haar sales en technisch team verder uit. Tegelijk werd recent zwaar geïnvesteerd in het netwerk zodat de capaciteit vertienvoudigde. De zoektocht naar nieuwe medewerkers is de volgende uitdaging om de huidige groei verder te kunnen zetten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.