Ondernemers Molenkamp Borne leggen eigen glasvezelnetwerk aan

  • Bedrijfsnieuws van
  • NDIX
  • geplaatst op
  • 12 november 2015 13:50 uur

De eerste 13 ondernemers zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk op bedrijventerrein Molenkamp in Borne dat gekoppeld is op de digitale marktplaats voor ICT-diensten van NDIX. Na een voorbereidingstraject van twee jaren kunnen de ondernemers nu gebruik maken van het supersnelle glasvezelnetwerk dat in eigen beheer aangelegd is.

Om de glasvezelaanleg in goede banen te leiden hebben de Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en de op het industrieterrein gevestigde ondernemers afgelopen zomer de Bedrijfsvereniging Molenkamp opgericht, met als onderdeel daarvan de uitvoerende tak Molenkamp Infra BV.

Netwerk zonder winstoogmerk
Het concrete doel van de vereniging is het aanbieden van een betaalbare aansluiting, zonder winstoogmerk, op het open glasvezelnetwerk voor alle ondernemers op de Molenkamp en omgeving. Om de ondernemers toegang te bieden tot ICT-diensten is het glasvezelnetwerk gekoppeld op de digitale marktplaats van NDIX. Daar kunnen ze kiezen uit het aanbod van meer dan 85 aanbieders en kunnen ze via het NDIX-netwerk verbonden worden met andere bedrijfslocaties of samenwerkingspartners.

De verwachting is dat in de nabije toekomst meer ondernemers zullen aansluiten op het eigen netwerk. Alle deelnemers worden meteen mede-eigenaar van het netwerk. Bij een gezonde groei met meer inkomsten kunnen de tarieven dan ook verder omlaag, of kunnen de inkomsten worden ingezet voor gezamenlijke belangen.

Camerabeveiliging
In de volgende fase willen de initiatiefnemers de diensten verder uitbreiden door samen te werken op het gebied van beveiliging, bewegwijzering, onderhoud en bijvoorbeeld afvalinzameling. Door de oprichting van dit glasvezelnetwerk in eigen beheer wordt een mooie stap gezet naar een nog bredere samenwerking tussen de ondernemers in Borne.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.