Onderzoek van Unisys toont aan dat CIO’s steeds meer organisatorische informatie in de cloud zetten, ondanks zorgen om beveiliging

Online onderzoek toont toenemend gebruik van private clouds en software-as-a-service

  • Bedrijfsnieuws van
  • Unisys
  • geplaatst op
  • 19 mei 2014 11:12 uur

Nieuw onderzoek van Unisys Corporation (NYSE: UIS) toont aan dat CIO’s en andere leidinggevenden ondanks zorgen om de veiligheid toch steeds meer organisatorische bedrijfsinformatie naar de cloud verhuizen en steeds vaker gebruik maken van de private cloud en software-as-a-service (SaaS).

Voor het online onderzoek, dat werd afgenomen in 2013, vroegen Unisys en IDG Research CIO’s en andere leidinggevenden in de IT naar hun huidige en toekomstige uitgaveprioriteiten. Meer dan 350 senior IT-managers in de Verenigde Staten, Europa en Latijns-Amerika, deden mee aan het onderzoek. Onder de deelnemende organisaties bevonden zich zowel bedrijven als overheidsinstellingen.

Meer dan 70 procent van de respondenten gaven zorgen over de beveiliging op als het voornaamste obstakel bij het implementeren van cloudgebaseerde strategieën in hun organisaties. Andere uitdagingen bij het implementeren van cloudoplossingen waren zorgen over informatiebeheer (45 procent van de ondervraagden) en het voldoen aan de hoge maatstaven van het bedrijfsleven (42 procent).

Ondanks deze obstakels geeft meer dan 50 procent van de senior-level IT-leidinggevenden bij organisaties met meer dan 1000 werknemers aan dat ze minimaal één applicatie of een deel van de IT-infrastructuur van de organisatie in de cloud hebben staan. Deze leidinggevenden geven ook aan dat ongeveer 26 procent van hun bedrijfsinformatie momenteel in een private cloudomgeving staat en dat ze verwachten dat dit percentage in de komende 18 maanden zal groeien tot 32 procent.

Meer dan de helft (53 procent) van de senior-level IT-leidinggevenden bij bedrijven met meer dan 1000 werknemers, zegt te verwachten de komende 12 maanden meer geld uit te gaan geven aan SaaS en cloudgebaseerde applicaties. Vierenveertig procent van de respondenten zegt actief onderzoek te doen naar nieuwe cloud- of SaaS-applicaties, of zelfs al met een pilot bezig te zijn.

De senior IT-leidinggevenden geven aan dat ze voornamelijk gefocust zijn op het terugbrengen van de kosten en het efficiënter beheren van de IT-infrastructuur, op de voet gevolgd door het faciliteren van innovatie in hun bedrijfsprocessen.

De ondervraagden gaven aan dat uitrolsnelheid, vergrootte flexibiliteit en het garanderen van continuïteit de voornaamste redenen waren voor het gebruik van cloudgebaseerde oplossingen.

“Zorgen om de veiligheid vormen geen belemmering voor CIO’s bij het gebruikmaken van de cloud om kosten terug te brengen en de organisatorische flexibiliteit te vergroten,” zegt Colin Lacey, vice-president van data center and cloud transformation solutions and services bij Unisys. “Deze uitkomsten laten zien dat senior-level IT-leidinggevenden een pragmatische, afgemeten benadering van de cloud hebben en dat ze gebruikmaken van veilige private clouds en SaaS-modellen, om verzekerd te zijn van een veilige en consistente oplevering van IT-diensten aan hun werknemers en klanten.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Nieuwe nummer 1 in de HostingReview.nl Top 100
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

18 hosting en datacentertweets: Zonnepanelen, nieuwe koelmachine, 8 jarig bestaan, taart en events
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...

De jaarcijfers bekeken: EvoSwitch Nederland
Gert: Jammer dat door betaalde advertenties die geplaatst worden onder het mom van een artikel zoals http...