Online ERP-leverancier TBlox kiest voor Rackspace Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rackspace
  • geplaatst op
  • 30 juli 2014 12:05 uur

ERP-leverancier TBlox heeft de Rackspace Cloud-oplossing geselecteerd als basis voor zijn online business-platform. TBlox maakt gebruik van een combinatie van dedicated servers in een private cloud-omgeving met snel inzetbare public cloud-servers voor het opvangen van pieken. Dankzij deze configuratie en de Fanatical Support van Rackspace kan TBlox zijn klanten de zekerheid van ‘always on’ bieden en is het bedrijf klaar voor toekomstige groei.

TBlox is leverancier van een online ERP-oplossing waarmee organisaties tegen lage kosten en na een zeer snelle implementatietijd kunnen profiteren van een volledige functionaliteit voor inkoop, verkoop, administratie en HR. Het bedrijf was in 2005 één van de eerste aanbieders van ‘ERP-as-a-Service’. De oprichters waren van mening dat de toen bestaande pakketten een te grote aanslag hadden op schaarse middelen als geld, mankracht en materialen. Inmiddels heeft TBlox klanten als GE Healthcare, KFC, NIBC Bank, ASCO, C1000 en een groot aantal zorginstellingen.

Uitbesteden

“Onze klanten verwachten van ons dat we ‘always on’ zijn. Voor velen van hen kan een paar uur downtime een ramp betekenen”, zegt Ashwin Jharihar, VP Software Development van TBlox. “Toen we begonnen deden we alles zelf. We hadden onze eigen servers en mensen die de machines onderhielden. Dat concept werkte op een gegeven moment niet meer. De druk op onze systemen nam enorm toe en in de markt waren ondertussen betere alternatieven gekomen voor het onderhouden van ons eigen serverpark. We besloten om alle IT uit te besteden. Op het eerste gezicht een vreemde beslissing voor een IT-leverancier!”

High performance

TBlox ging in zee met een hosting-leverancier die colocatie aanbood voor een concurrerende prijs. Maar na twee jaar werd de infrastructuur zo ingewikkeld dat deze leverancier niet meer tegemoet kon komen aan de vragen en plannen van TBlox. “We hadden steeds meer behoefte aan high performance, high availability, schaalbaarheid en intensieve support”, vervolgt Jharihar. “Rackspace stond al een tijdje op onze shortlist en zij kwamen met een voorstel dat perfect aansloot bij onze ideeën en ambities. Vooral de pro-actieve service en support van Rackspace is wat we graag zien. Rackspace heeft een dedicated team van specialisten dat precies weet wat er op de servers draait en potentiële problemen op onze systemen vroegtijdig in kaart brengt en oplost.”

Rackspace Cloud

TBlox maakt sinds kort gebruik van de Rackspace Cloud op basis van OpenStack. Hierbij gebruikt TBlox een private cloud-omgeving die snel en zeer schaalbaar aangevuld kan worden met VM’s in de public cloud van Rackspace. Met deze configuratie is TBlox er zeker van dat er altijd genoeg capaciteit is tijdens piekmomenten, bespaart het op de kosten en maakt het gebruik van de modernste technologie voor cloud computing. “We weten dat de mensen bij Rackspace er alles aan doen om voorop te blijven lopen op het gebied van technologie en service. Dat geeft ons de wetenschap dat we een betrouwbare hosting-partner hebben. Die wetenschap zorgt er niet alleen voor dat wij kunnen focussen op onze core business, maar tevens dat wij onze klanten kunnen garanderen dat zij altijd gebruik kunnen maken van onze oplossing.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...